Γλύφα: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι - Έλεγχοι του λιμενικού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 17:24 Γλύφα: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι - Έλεγχοι του λιμενικού

Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι θα ταξιδέψετε για να μην ταλαιπωρηθείτε...

Αυξημένη ήταν η κίνηση το πρωί της Κυριακής (18/7) από το λιμάνι της Γλύφας για Σποράδες, αλλά και για την Βόρεια Εύβοια.

Και εδώ, όπως και σε όλα τα λιμάνια της Φθιώτιδας, οι έλεγχοι των Λιμενικών ήταν εντατικοί και όλοι οι επιβάτες με τα χαρτιά ανά χείρας.

Οι οδηγίες για όσους ταξιδέψουν

Όπως όλα δείχνουν ο κόσμος έχει ενημερωθεί και εφαρμόζει όσα προβλέπονται, σύμφωνα και με το Λιμενάρχη Στυλίδας Αντιπλοίαρχο ΛΣ Ευθύμιο Βέτσικα με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να πληροφορηθούμε την κατάσταση στα λιμάνια αναχώρησης.

Όπως μας ενημέρωσε όργανα της Υπηρεσίας του είναι σε όλα τα δρομολόγια εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί προβλήματα.

«Θα ήθελα ωστόσο να παρακαλέσω», προσθέτει ο κ. Βέτσικας, «τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων όπως ενημερώνουν το κοινό  για τα προβλεπόμενα έγγραφα, καθώς και τους ταξιδιώτες να προσέρχονται 1 ώρα νωρίτερα στα λιμάνια προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις επί των δρομολογίων  και συνωστισμός κατά τον έλεγχο προ της  επιβίβασής τους».

.»Τα προβλεπόμενα έγγραφα που φυσικά διαφέρουν ανάλογα τον προορισμό (ενημέρωση από πρακτορεία) θα ελέγχονται πλέον καθολικά από όργανα των λιμενικών αρχών Υπαγωγής μας  σε όλους τους επιβάτες καθώς και η εγκυρότητα των κάτωθι υγειονομικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων:

• Βεβαίωση Εμβολιασμού SARS-Cov-2.

• Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19.

• Βεβαίωση Νόσησης (πιστοποιητικό)

• Βεβαίωση Αρνητικού test που έχει δηλωθεί»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση