Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γυρίζαμε με τις βαλίτσες μέσα στον ήλιο…» - Καταγγελία για την αντίδραση του κράτους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 11:28 «Γυρίζαμε με τις βαλίτσες μέσα στον ήλιο…» - Καταγγελία για την αντίδραση του κράτους

Η ταλαιπωρία μιας οικογένειας της οποίας η μητέρα διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό…

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Αλόννησο μετά την περιπέτεια που βίωσε οικογένεια από τον Βόλο, που πήγε για διακοπές στο νησί, όμως η μητέρα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους. Τα χρήματα τελείωσαν, κατάλυμα καραντίνας δεν υπάρχει και η ταλαιπωρία «χτύπησε» κόκκινο. Ο πατέρας της οικογένειας Αθανάσιος Νάκης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη επισημαίνοντας τις ελλείψεις του κράτους. Ανέφερε πως τελικά λύθηκε το πρόβλημά τους, καθώς από χθες η Πολιτική Προστασία τους έδωσε σαφείς απαντήσεις, ενώ εξέφρασε και την επιφυλακτικότητά του στα εμβόλια, μιας και κανείς από την οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί.

Ο κ. Νάκης σε αναρτήσεις του στα social media, τόνισε πως η Πολιτική Προστασία ψεύδεται, καθώς μέχρι και το βράδυ της Κυριακής τίποτα δεν είχε λυθεί. Η οικογένεια μάλιστα, βρέθηκε να περιφέρεται στο νησί, χωρίς κάποιος αρμόδιος να την έχει πληροφορήσει τι θα πρέπει να κάνει, ώστε και να προστατευτεί εκείνη, αλλά και να μη διασπείρει τον ιό.

Ο πατέρας της οικογένειας σημείωσε πως από χθες το βράδυ λύθηκαν όλα τα ζητήματα, έχει βρεθεί κατάλυμα, από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, όπου και διέμεναν και τώρα αναμένουν να περάσουν οι 14 ημέρες. Να σημειωθεί πως θετική στο ιό είναι η σύζυγος του κ. Νάκη ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του είναι αρνητικοί. Πάντως η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Τι δήλωσε ο κ. Νάκης στο Ράδιο ΕΝΑ

Εμείς προστατευτήκαμε, ακολουθήσαμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το κράτος όμως όχι. Το κράτος είναι τελείως ανοργάνωτο, μόνο όταν πηγαίνουν όλα καλά, είναι καλά. Όταν κάτι στραβώσει δεν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν, μετά ψάχνουν να βρουν τι να κάνουν. Ένας καλός άνθρωπος μας έχει παραχωρήσει το προσωπικό του οίκημα, ένα προσωπικό του σπίτι. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που μέναμε, μόλις έμαθε την ιστορία μπήκε μπροστά, χωρίς καμία υποχρέωση. Ο άνθρωπος μας γνώρισε όσο μείναμε στο ξενοδοχείο του, είχαμε καλές σχέσεις, πληρώσαμε στο τέλος  όπως έπρεπε και μετά ανέβαλε όλα, να μας φροντίσει.

Η Πολιτική Προστασία για να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας με σωστά λεγόμενα και πράξεις έπρεπε να μαθευτεί σε ράδιο, κανάλια κτλ. Ενώ από το Σάββατο που το ήξερε, είχανε αναληθείς, ψευδής πληροφορίες. Για παράδειγμα με πληροφορήσανε χθες βράδυ, ότι έχουμε ενημερωθεί από το Σάββατο ότι δεν έπρεπε να φύγουμε από το ξενοδοχείο, έπρεπε να μείνουμε μέσα ότι ήταν μισθωμένο, ήταν πληρωμένο κι όλα αυτά ήταν ψευδή. Εάν ήταν έτσι δεν θα έβγαινα με την οικογένειά μου και τις βαλίτσες έξω στο δρόμο στο λιμάνι.

Με έπαιρναν τηλέφωνο από το Λιμεναρχείο να φύγουμε από εκεί που είμαστε γιατί απαγορεύεται, η αστυνομία μας έλεγε μην φύγετε μέχρι να βρούμε μια λύση. Είμαι ο πρώτος που τους πήρα τηλέφωνο, πριν παραδώσω το κλειδί και τους είπα εγώ παραδίδω το κλειδί, φεύγω πάω στον δρόμο, έρχομαι πρώτα από κει. Μου είπαν όχι, και ότι θα μιλάμε, πηγαίνετε σε ένα μέρος μακριά από κόσμο με τις μάσκες, όπως κάναμε, απομακρυσμένοι.

Έρχονταν ανά διαστήματα μας ρωτούσαν εάν έχουμε νερό. Μετά ξαφνικά ήρθε ένας ανάπηρος, μας μιλούσε περίεργα, ότι είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας και πως πρέπει να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο γιατί απειλούμαστε με πρόστιμο και κυρώσεις.

Είχα πολλά τηλέφωνα από βουλευτές κόμματος, από τον Δήμαρχο, αντιδήμαρχο του νησιού, δεν μπορώ να πω ότι με άφησαν, αλλά πράξεις δεν έβλεπα.

Μας είπαν να πάμε στο Κέντρο Υγείας, δεν είχαμε μεταφορικό μέσο, πήραμε τις βαλίτσες μέσα στον ήλιο και ανεβαίναμε την ανηφόρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η ταλαιπωρία.

Πήρε η πολιτική προστασία τηλέφωνο και πήρε την υπόθεση στα χέρια της, μας είπε ότι και το οίκημα θα πληρωθεί, θα πληρωθεί ο κύριος που μας φέρνει τρόφιμα και νερά και θα είμαστε κι εμείς πιο αξιοπρεπείς απέναντι του. Προς το παρόν θα μείνουμε 14 ημέρες και βλέπουμε.

Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι στο νησί γιατί δεν υπάρχει οργάνωση. Εμείς είχαμε έρθει με rapid test από τον Βόλο, δεν είχαμε έρθει σε επικοινωνία με πολύ κόσμο, ίσως κολλήσαμε από κάποιο σερβιτόρο, σε κάποιο κατάστημα.

Εμβόλιο δεν έχουμε κάνει. Το είχαμε στο πρόγραμμα. Περιμένουμε να είναι πιο ασφαλές απ’ όσα ακούγονται. Θέλαμε να το κάνουμε για την υγεία μας. Δεν ήθελα να το κάνουμε για να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνω σε νησιά και διακοπές. Να το βάλω κάτι στο σώμα μου που να είναι ασφάλεια για μένα κι όχι υποχρέωση για να πάω στη δουλειά μου ή να πάω βόλτα. Πάει ο κόσμος και κάνει εμβόλιο μόνο και μόνο για να κάνει βόλτα, δεν είναι έτσι. Πρέπει να το κάνουμε για μας.

Μόλις γυρίσουμε θα πάνε να κλείσουμε ραντεβού με έναν γιατρό πρώτα, γιατί ο γιος μου έχει κάποιο αυτοάνοσο. Όποιος έχει πρόβλημα δεν βάζει μέσα του ένα εμβόλιο που δεν ξέρουμε ακόμη τις επιπτώσεις. Όταν έχω τη διαβεβαίωση ότι αν το κάνουμε θα είμαστε καλύτερα, θα το ρισκάρουμε, γιατί και πάλι είναι ρίσκο.»

Τι δήλωσε η Πολιτική Προστασία για την περιπέτεια της οικογένειας με κορωνοϊό

Να παραμείνει στο ξενοδοχείο διαμονής της, ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας, ήταν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στην Αλόννησο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οδηγία να παραμείνει το κρούσμα στο ξενοδοχείο διαμονής

Η ΓΓΠΠ αμφισβητεί τις περιγραφές που γίνονται στην ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για περιφορά της οικογένειας στο δρόμο, μόλις βρέθηκε θετική στον κοροναϊό η μητέρα ενώ σημειώνει ότι η μετάβαση της οικογένειας στο λιμάνι για να φύγει από την Αλόννησο ήταν αυτόβουλη και όχι προϊόν απόγνωσης όπως παρουσιάζεται στην καταγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής:

«Σχετικά με τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούν σε οικογένεια στην Αλόννησο, μέλος της οποίας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι η εν λόγω οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε και δεν βρίσκεται ούτε «περιφερόμενη στο δρόμο» ούτε «σε απόγνωση», όπως αναληθώς διατείνονται στην ανακοίνωσή τους η κ. Κ. Νοτοπούλου και ο κ. Α. Μεϊκόπουλου.

»Από την πρώτη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε ότι μεταξύ των μελών της οικογένειας υπάρχει κρούσμα, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο προς την οικογένεια, όσο και προς τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή της στο χώρο έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης, καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας.

Η δε εικόνα περί «περιφοράς» της οικογένειας στο νησί που με τόση γλαφυρότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά στην αυτόβουλη μετάβασή της στο λιμάνι της Αλοννήσου προς αναχώρηση, όπου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές ότι αυτό δεν ήταν δυνατό για το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης, καθώς μια τέτοια κίνηση επιφέρει σοβαρές διοικητικές, αλλά και ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις.

«Ως εκ τούτου, καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματά του και ελπίζουμε να κατανοεί ότι με τις αστήρικτες κατηγορίες του φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την οικογένεια που υποτίθεται ότι «υπερασπίζεται»».

Πηγή: magnesianews.gr