Δυο ξεχωριστές βραβεύσεις για 7η ΕΜΑΚ και Λιμενικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 08:30 Δυο ξεχωριστές βραβεύσεις για 7η ΕΜΑΚ και Λιμενικό

Κώστας Χαϊδής και Βασίλης Κοκορέτσης τιμούν τη στολή που φορούν και τιμήθηκαν και οι ίδιοι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες…

Είναι οι καθημερινοί ήρωες της διπλανής πόρτας. Άλλος για βιοποριστικούς λόγους κι άλλος από όνειρο ζωής βρέθηκαν στα σώματα ασφαλείας για να υπηρετούν τον πολίτη και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκαν από το policenews.eu οι τιμητικές βραβεύσεις για το 2021 των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ και δύο από τα βραβεία πήγαν σε «δικά μας παιδιά» που υπηρετούν στην 7η ΕΜΑΚ και στο Λιμενικό.

Η βράβευση του Πυροσβέστη Κώστα Χαϊδή

Ο Κώστας Χαϊδής κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998. Υπηρέτησε στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στην Μεταμόρφωση. Πήρε μετάθεση για την πόλη της Λαμίας το 2002 και συγκεκριμένα για την 7η ΕΜΑΚ. Από τότε και μέχρι σήμερα υπηρετεί σε αυτή την υπηρεσία.

Είναι έγγαμος και έχει δύο αγόρια. Ο μεγάλος του γιος Ηλίας είναι 20 ετών και υπηρετεί στους πεζοναύτες, ενώ παράλληλα σπουδάζει πληροφορική. Ο μικρός γιος του ο Δημήτρης είναι 12 ετών μαθητής έκτης δημοτικού.

Ο Κώστας είναι απόφοιτος γενικού λυκείου. Υπηρεσιακά έχει βγάλει όλα τα σχολεία εκπαίδευσης, ορμητικά νερά, ορειβασία, χειμερινό βουνό και φαράγγια.

Όπως είπε στο policenews.eu, αποφάσισε να γίνει Πυροσβέστης, γιατί από μικρό παιδί το όνειρο του ήταν να γίνει ένστολος. Τελικά τον κέρδισε η Πυροσβεστική και νιώθει ευλογημένος που κάνει αυτή την δουλειά και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Η φωτογραφία του τον Αύγουστο του 2020 στις φονικές πλημμύρες στο Μπούρτζι Ευβοίας, συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν ανεβασμένος πάνω σε έναν φορτωτή, απεγκλώβισε ένα μωρό με τη γιαγιά του από το ετοιμόρροπο σπίτι τους.

Όπως είπε και στη διάρκεια της βράβευσής του έχει βρεθεί πολλές φορές σε κίνδυνο, από τις συνεχόμενες εκπαιδεύσεις όμως και από το ρίσκο που παίρνουν εκείνη την στιγμή και με την βοήθεια του Θεού, έχουν ξεπεράσει κάθε δύσκολη στιγμή.

Έχει μάθει να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό και να βοηθάει όπου χρειαστεί. «Τους κινδύνους τους ξεπερνάμε, αυτό που μας μένει όμως χαραγμένο βαθιά στην ψυχή μας είναι τα τροχαία δυστυχήματα και συγκεκριμένα στο Πέταλο του Μαλιακού, όπου σχεδόν μέρα παρά μέρα είχε τροχαίο».

Τη βράβευση έκανε ο ίδιος ο Διοικητής του, Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης.

Με το μεγάλο του γιο σε αναμνηστική φωτογραφία από τη βράβευση (Photo: Konstantinos Profis):

Ο Λιμενικός που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει ανθρώπους που κινδύνευαν

Το άλλο βραβείο που πήγε στη Φθιώτιδα, ήταν στον Κελευστή του Λιμενικού Σώματος Βασίλη Κοκορέτση.

Ο άνθρωπος που βούτηξε στα νερά του λιμανιού της Αρκίτσας για να βγάλει από το αυτοκίνητο που είχε πέσει στη θάλασσα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

«Δεν έκανα τίποτα άλλο παρά μόνο το καθήκον μου και νομίζω ότι έπραξα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε συνάδελφος βρισκόταν στη θέση μου», είχε πει λίγο αργότερα αυθόρμητα στο LamiaReport χωρίς να ενδιαφέρεται αν η πράξη του θα μαθευτεί ή αν κάποιοι τον θεωρούν ήρωα.

Και αυτή η αυθεντικότητα της δήλωσης αποκάλυψε το μέγεθος της ευθύνης και την αξία του λειτουργήματος που επιτελούν όλοι οι συνάδελφοι του στο Σώμα, καθώς κι άλλοι «επαγγελματίες» στο στρατό, στα σώματα ασφαλείας, στην υγεία και αλλού…

Για οικογενειακούς λόγους ο Βασίλης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη βράβευση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση