Επετειακή εκδήλωση στο Δήμο Στυλίδας «Προετοιμάζοντας την μεγάλη Επανάσταση»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 14:00 Επετειακή εκδήλωση στο Δήμο Στυλίδας «Προετοιμάζοντας την μεγάλη Επανάσταση»

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πελασγίας…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (18/7)  η 27η Επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με θέμα: «Προετοιμάζοντας την μεγάλη Επανάσταση» στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πελασγίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ Συμεών υποδέχθηκαν η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πατήρ Δημήτριος Καναπίτσας  καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Πρεμέτης και κ. Παναγιώτης Γιαλικάρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Πελασγίας κ. Αθανάσιος Μαρής, εκπρόσωποι φορέων καθώς επίσης ιερείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό που απηύθυνε η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου αναφερόμενη στην συμβολή της περιοχής στην Επανάσταση και στην πλούσια ιστορία του τόπου.

Χαιρετισμό απηύθυνε  και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πατήρ Δημήτριος Καναπίτσας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος Γεωργία Καστάνη και ο δικηγόρος Ευστάθιος Μουνταλάς, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο Δημήτριος Καπούλας. 

 Η εκδήλωση έκλεισε με αποφώνηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ Συμεών. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση