Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξάνουν τα κρούσματα, μειώνονται οι ασθενείς στη ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 09:12 Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξάνουν τα κρούσματα, μειώνονται οι ασθενείς στη ΜΕΘ

Ο εμβολιασμός και οι μικρές ηλικίες των νέων περιστατικών covid…

Την ευχάριστη είδηση της εξόδου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, του 58χρονου που νοσηλευόταν εκεί από χωριό της Φθιώτιδας, είχαμε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιουλίου.

Μετά από παραμονή 37 ημερών στη ΜΕΘ ο 58χρονος αρνητικοποιήθηκε και σύμφωνα με την κλινική του εικόνα μπορούσε να νοσηλευτεί σε απλή κλίνη της Πνευμονολογικής.

Στη ΜΕΘ Κορωονοϊού του ΓΝ Λαμίας παραμένουν πλέον δύο άτομα (μάνα και κόρη) από τις εισαγωγές του Ιουλίου, όπως και στο Πέτρινο στην Κλινική ήπιας νοσηλείας, όπου επίσης νοσηλεύονται δύο άτομα (κανένας με κατοικία στη Φθιώτιδα). Μάλιστα ο ένας είναι συγγενής των δύο γυναικών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Τα ίδια ακριβώς άτομα (4) νοσηλεύονται και στο άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Στερεάς, αυτό της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην Κλινική ήπιας νοσηλείας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη στις εισαγωγές σε μια περίοδο όπου τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά, είναι κάτι καινούριο σε σχέση με όσα έχουμε δει από τον περασμένο Οκτώβρη. Στο 2ο και το 3ο κύμα τις ημέρες που τα κρούσματα έφταναν τις 3.500, οι ΜΕΘ όλης της χώρας ήταν σχεδόν πλήρεις, ενώ και οι απλές νοσηλείες ήταν χιλιάδες. Αυτό δείχνει να οφείλεται στις μικρές ηλικίες που μολύνονται. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι στα 879 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη Στερεά Ελλάδα το μήνα Ιούλιο, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 29 έτη, ενώ η διάμεση τιμή ακόμη χαμηλότερα.

Επίσης στη Φθιώτιδα με 162 κρούσματα μέχρι στιγμής τον Ιούλιο είχαμε μόνο 6 νοσηλείες. Ένα άτομο χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 5 ημέρες στην Εντατική και ευτυχώς όλοι πήραν εξιτήριο για τα σπίτια τους.

Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με προβληματισμό πάντως τη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων αξιολογώντας παράλληλα τη βαρύτητα των περιστατικών και  σημειώνοντας το ρόλο που έπαιξε ο εμβολιασμός των μεγάλων ηλικιών.