Καραβόμυλος: Συλλήψεις για μεγάλη χασισοφυτεία με φυτώριο στην Όθρυ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 08:32 Καραβόμυλος: Συλλήψεις για μεγάλη χασισοφυτεία με φυτώριο στην Όθρυ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αλβανοί οι «καλλιεργητές» που διέμεναν στον Καραβόμυλο και ήταν παράνομα στη χώρα μας. Είχαν φτιάξει μέχρι αυτοσχέδια δεξαμενή για να ποτίζουν τα δενδρύλλια…

Φυτεία με 733 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή του ορεινού όγκου της Όθρυος στη Φθιώτιδα.

Ο εντοπισμός της φυτείας, έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τετάρτης (21-07-2021), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή επίσης αστυνομικών των Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο (2) Αλβανών καλλιεργητών της φυτείας.

Ειδικότερα, η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, που περιβαλλόταν από φυσική βλάστηση μέσα σε πουρνάρια άνω των τριών μέτρων, που παρείχαν κάλυψη από αδιάκριτα βλέμματα.

Οι δύο συλληφθέντες 37 και 34 ετών, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, εντοπίστηκαν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, εντός πυκνής βλάστησης, πλησίον της φυτείας, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 733 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (40) εκατοστών, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά (364) ήταν σε φυτώριο εντός του συγκεκριμένου χώρου.

Επιπλέον, εντοπίστηκε αυτοσχέδια δεξαμενή για την άρδευση των δενδρυλλίων, καθώς και αυτοσχέδιο ξηραντήριο κάνναβης, που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Από τον ανωτέρω χώρο, κατασχέθηκαν επίσης διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, κατάλληλα για τη φροντίδα και περιποίηση της φυτείας, αλλά και αντικείμενα πρόσφορα για την διαβίωση των καλλιεργητών, όπως:

  • 3 φτυάρια και τσάπα,
  • σκεπάρνι και ψεκαστικό μηχάνημα,
  • 2 πένσες,
  • 2 φιάλες υγραερίου και εστία πετρογκάζ,
  • 3 ζεύγη γαντιών,
  • λάστιχο ποτίσματος, μήκους 100 μέτρων.

Υπολογίζεται ότι από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης, το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τα 500.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το σημείο της χασισοφυτείας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση