Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη στο Μάνεση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 21:52 Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη στο Μάνεση

Λιτή, λόγω μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, αλλά γεμάτη αισθήματα υπερηφάνειας και σεβασμού ήταν η εκδήλωση του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας για την 200η επέτειο μνήμης από την ιστορική μάχη στο Μάνεση.

Διαβάστε την ανάρτηση της Δημάρχου Αθανασίας Στιβακτή:

«Ήταν 20 Ιουλίου του 1821, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, όταν ο Κομνάς Τράκας με τα παλικάρια του αντιμετώπισαν το στράτευμα του Δεμίρ Πασσά στη θέση "Αλισάκι" στη σημερινή Κοινότητα Λευκοχωρίου.

Στη μνήμη των πεσόντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού πατέρα Γρηγόριο Νικολάου, έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Το ιστορικό της Μάχης αναλύθηκε εκτενώς από τον κ. Κωνσταντίνο Γκούρλα, που βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και τον ευχαριστούμε πολύ ενώ η Χορωδία Παραρτήματος Κάτω Τιθορέας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας "Γερμανός ο Μελωδός" μας ταξίδεψε μουσικά όχι μόνο στην ιστορία μας αλλά και στην αθάνατη ελληνική ψυχή!

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και τον χαιρετισμό που απηύθυναν τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο και Βασίλειο Σιαλμά καθώς και τον φίλο Δήμαρχο Λοκρών Αθανάσιο Ζεκεντέ!

Τέλος, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λευκοχωρίου κ. Ιωάννη Κούκλαρη για την άψογη συνεργασία, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, τον καθηγητή του Ωδείου κ. Ανάργυρο Βλάχο και τους μαθητές του για τις υπέροχες μελωδίες, τον ηχολήπτη κ. Γιώργο Κάμπα για την ηχητική κάλυψη και φυσικά τον κόσμο που παρευρέθηκε σε μία εκδήλωση φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως

Δείτε φωτογραφίες: