Λαμία: Νέα ημερομηνία στη δίκη της συμμορίας που χτυπούσε ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 15:53 Λαμία: Νέα ημερομηνία στη δίκη της συμμορίας που χτυπούσε ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια

Κατατέθηκε αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης από τέσσερις κατηγορούμενους…

Διεκόπη για τις 27 Ιουλίου 2021 στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, η δίκη της εγκληματικής ομάδας που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Σύμφωνα με το Προεδρείο εξακολουθούν να συντρέχουν οι δικονομικοί λόγοι προκειμένου να παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα από την έκδοση του βουλεύματος παραπομπής τους.

Επιπλέον από τους συνηγόρους τεσσάρων εκ των δεκατεσσάρων κατηγορουμένων, που είναι έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών το αίτημα της ποινικής διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 303 του ΚΠΚ, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθούν και από τους λοιπούς ανάλογα αιτήματα.

Ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση θυμίζουμε είναι ότι είναι όλοι Ρομά, οι περισσότεροι διέμεναν στον οικισμό της Ανθήλης και κατά περίπτωση κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα στους νομούς Φθιώτιδας, Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Λάρισας και Καρδίτσας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, εφτά (7) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαεφτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών οχημάτων, κλοπή χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε., καθώς και μιας (1) κλοπής από οικία σε περιοχή της Αττικής, τον Οκτώβριο του 2014.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση