Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Η απάντηση για την υπόθεση της εξαπάτησης του ανάπηρου ηλικιωμένου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 08:22 Φθιώτιδα: Η απάντηση για την υπόθεση της εξαπάτησης του ανάπηρου ηλικιωμένου

«Μου δώρισε το αυτοκίνητο και μετά ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα...», υποστηρίζει η γυναίκα που τον φρόντιζε - Τι δηλώνει στο Lamiareport ο δικηγόρος της. 

Άλλη διάσταση δίνει στην υπόθεση της εξαπάτησης του 75χρονου παραπληγικού από την Ελάτεια ο συνήγορος της 37χρονης που τον φρόντιζε και την οποία οι συγγενείς του ηλικιωμένου έχουν μηνύσει, διότι όπως καταγγέλλουν πλαστογράφησε την υπογραφή του και μεταβίβασε στο όνομά της το αυτοκίνητο του 75χρονου, ενώ του πήρε και χρήματα (δείτε εδώ).

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της 37χρονης, κ. Κωνσταντίνος Γαλανός τα πράγματα δεν έχουν γίνει όπως υποστηρίζει η πλευρά του ηλικιωμένου και ότι το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε νόμιμα και στη συνέχεια ο ηλικιωμένος ζητούσε από την 37χρονη "ανταλλάγματα".

Φυσικά τον τελευταίο λόγο έχει η δικαιοσύνη στην οποία έχουν προσφύγει και οι δυο πλευρές.

Δείτε όλα όσα αναφέρει στην απάντηση που έστειλε στο LamiaReport ο δικηγόρος της 37χρονης, κ. Κωνσταντίνος Γαλανός:

«Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα γνώση από την εντολέα μου, ότι την εγκαλούν για ποινικά αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της κλοπής κ.α., αδικήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται και δεν στοιχειοθετούνται.

Η εντολέας μου μετά από αγγελία, που δημοσιεύθηκε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής της Ελάτειας προσλήφθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως οικιακής βοηθού σε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, αλλά με πλήρη πνευματική διαύγεια.

Αφού ο ηλικιωμένος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες, τις οποίες προσέφερε η εντολέας μου, της δώρισε το ΙΧΕ αυτοκίνητό του, αφού αυτό δεν του ήταν απαραίτητο, όπως ισχυρίστηκε, για τις μετακινήσεις του.

Ο ίδιος έχοντας πλήρη γνώση των πεπραγμένων του, της προσκόμισε όλα τα στοιχεία και τα απαραίτητα έγγραφα και μετέβην αυτοπροσώπως στο ΚΕΠ Αμφίκλειας, ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση του ΙΧ.

Μετά το πέρας της παραπάνω ενέργειας ο ηλικιωμένος, ζητούσε ως αντάλλαγμα επίμονα από την εντολέα μου, την ερωτική συνεύρεση μαζί της και με φράσεις του τύπου «εγώ είμαι άνδρας και θα κάνεις ό,τι σου λέω κ.α.» της ζητούσε να προβεί σε ερωτικές πράξεις μαζί του.

Η εντολέας μου φυσικά αρνήθηκε και δεν υπέκυψε στις αρρωστημένες ορέξεις του ηλικιωμένου, ο οποίος εξαπολύει ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της.

Ήδη για τις παραπάνω ποινικά κολάσιμες πράξεις του, η εντολέας μου έχει υποβάλει έγκληση, ενώπιον του ΑΤ Αμφίκλειας, για τα αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της εξύβρισης με λόγο και έργο, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης».

Κωνσταντίνος Γαλανός
Δικηγόρος