Επίσκεψη της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς στην Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 19:30 Επίσκεψη της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς στην Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α.

Την Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής (Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α.) επισκέφθηκαν την Τετάρτη 21 Ιουλίου τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Η Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής (Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α.) λειτουργεί δύο δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, το Οικοτροφείο “Άνοιξη» και το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων “Το Στέκι”.

Οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας συνομίλησαν με την Επιστημονικά Υπεύθυνη και Ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας «Το Στέκι», κα Μαριάνθη Ράμμου και τον Κοινωνικό Λειτουργό, κ. Γεώργιο Ζέρβα. Επίσης, παρόντες στη συνάντηση ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου «Άνοιξη», κα Λίνα Σιμοπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός, κα Μαρία Πάππου. Υπήρξε αμφίδρομη ενημέρωση για τη λειτουργία και τη δράση των δύο Δομών και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για μελλοντική συνεργασία.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία βρίσκεται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση-κατάχρηση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τις οικογένειές τους και διαμένουν στην επαρχία του Νομού Φθιώτιδας και στους όμορους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, με αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες απεξάρτησης. 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση