Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών στον Καρέα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 10:02 Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών στον Καρέα

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη τελέστηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, επιμνημόσυνη δέηση στον Καρέα, στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998.

Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  της Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο  Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Ραλλία Χρηστίδου, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος και εκ μέρους του ΣΠΑΥ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου & Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Επίσης στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Γεώργιος Μπαλαούρας, ο Διοικητής του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Σωτήριος Κακλέας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης, εκπρόσωποι όμορων Δήμων γύρω από τον Υμηττό, εκπρόσωποι Εθελοντών Π.Σ., εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ. και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και πολλοί ακόμη Πυροσβέστες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση