Γιατί παραιτήθηκε ο Δημήτρης Τσιπούρας από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 16:04 Γιατί παραιτήθηκε ο Δημήτρης Τσιπούρας από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση - επιστολή παραίτησης που έδωσε στην δημοσιότητα.

Η  Νομαρχιακή  Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Φθιώτιδας της οποίας είμαι τακτικό εκλεγμένο μέλος ,  στη συνεδρίαση της   14-07-2021  σε πλήρη αντίθεση με τις  πολιτικές θέσεις των οργανώσεων  μελών Βόρειας και Νότιας Λαμίας στην οποία και ανήκω,  αποφάσισε   κατά πλειοψηφία σε σύνολο παρόντων 13 έναντι 21 μελών (αποχώρησαν 7 και 1α απών) να  ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ  τις αποφάσεις τους  για  τη διακοπή της πολιτικής στήριξης  στην αυτοδιοικητική  παράταξη ‘’Λαμία στο Κέντρο’’.

Ως  τακτικό μέλος  της  Νομαρχιακής   Επιτροπής   Φθιώτιδας, ΔΙΑΦΩΝΩ, με την δημοσιευθείσα  απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας    που έκρινε  ότι τα κείμενα των οργανώσεων δεν απηχούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ΝΕ και φυσικά δεν τη στηρίζω επ’ ουδενός  τονίζοντας τα παρακάτω:

1.Οι οργανώσεις μελών είναι θεμέλιο του κόμματος μέσα στη κοινωνία.  Προωθούν και εξειδικεύουν τις αποφάσεις του κόμματος και παίρνουν όλες τις αναγκαίες για τη δράση τους αποφάσεις  για  το σύνολο των  κεντρικών  και   τοπικών   ζητημάτων στο χώρο αναφοράς τους (άρθρο 8 καταστατικού) .

2. Το πολιτικό ζήτημα που τέθηκε από τις οργανώσεις στα δημοσιευμένα κείμενα ήταν  οι νόμοι Θεοδωρικάκου και Βορίδη και ιδιαίτερα ο νέος ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ εκλογικός νόμος της ΝΔ,  ο οποίος  δημιουργεί ισχυρές έως και ανεξέλεγκτες τοπικές αρχές με αποδυναμωμένες αντιπολιτεύσεις και διαμορφώνει έτσι ένα σκηνικό σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από την απλή αναλογική του Νόμου «Κλεισθένη» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του.

3.  0ι αποφάσεις των δύο ΟΜ  δεν είναι αντίθετες με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μιας και αναφέρονται σε αντιδημοκρατικούς   νόμους τους οποίους έχει καταδικάσει   και καταψηφίσει το κόμμα στη Βουλή.

4.Το κείμενο των οργανώσεων στρεφόταν ξεκάθαρα ενάντια στη συντηρητική στροφή που   επιχειρεί η ΝΔ στο  θεσμό της Τοπικής αυτοδιοίκησης  σε συνδυασμό  με το ότι οι Νόμοι   αυτοί ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΤΟΥ, γεγονός που καθιστά την συνεργασία κενό γράμμα .

5.Δεν επιχειρήθηκε ποτέ  παρέμβαση στα εσωτερικά της αυτοδιοικητικής παράταξης   Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ μιας και η απόφαση  συνελεύσεων των οργανώσεων   αναφέρεται  ρητά  σε  διακοπή της πολιτικής στήριξης . Πρόκειται δηλαδή για πολιτική απόφαση μετά από προγραμματισμένες συνελεύσεις των μελών του κόμματος, που αποτελεί δημοκρατική έκφραση των απόψεών τους βάσει του καταστατικού.

6.Η Νομαρχιακή Επιτροπή ως όργανο του κόμματος παρακολουθεί , βοηθάει και συντονίζει τη δράση των ΟΜ  και δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ  ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ δεν ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΕΙ και εγκλωβίζει  το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πολιτικές που δε συνάδουν με τις Αρχές μας και με το ήθος της Αριστεράς .

Προσωπικά στηρίζω ανεπιφύλακτα τις από  12-07-2021 αποφάσεις των οργανώσεων μελών  της Βόρειας και Νότιας Λαμίας .

Με την ιδιαιτερότητα και του μέλους της γραμματεία της Νότιας ΟΜ Λαμίας αλλά και του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας,καθώς και του υπεύθυνου της θεματικής της ΝΕ των μικρομεσαίων και του ΕΒΕ, διαχωρίζω τη θέση μου από την εσφαλμένη απόφαση της ΝΕ που συνεδρίασε χωρίς εισήγηση της γραμματείας της, εντελώς με αντικαταστατικό τρόπο και δε συμπράττω  έως σήμερα στην  πολιτική ομηρία του επικεφαλή της παράταξης ‘’ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ’’ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Φθιώτιδας.

Δεν μπορώ να συνταχτώ και κρατώ αποστάσεις από άλλα κομματικά στελέχη,να λειτουργώ σε συνθήκες με επαναλαμβανόμενες αντικαταστατικές λειτουργίες κάτω από τοπικά ελεγχόμενα όργανα του κόμματος και υπό την ευλογία του υπευθύνου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για το νομό, δίπλα σε ομαδοποιημένους συντρόφους που απαξιούν και απαξιώνουν το βασικό ουσιαστικό όργανο του κόμματος που είναι η βάση του καθώς και μια τουλάχιστον από τις βασικές αρχές του κόμματος,‘’την έκφραση και καταγραφή της όποιας  μειοψηφίας’’.

Για την αποκατάσταση της μιας και μόνης αλήθειας με βάση όλα τα παραπάνω, παραιτούμαι από όλες τις εκλεγμένες θέσεις που κατέχω στα όργανα του κόμματος πριν δεχτώ και άλλη δολοφονία της προσωπικότητας μου, παραμένω ως απλό μέλος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας δεν τους ανήκει, αταλάντευτος και ξεκάθαρος στις απόψεις μου να συνεχίσω τον αγώνα προς την νίκη του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πιστός στον πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα, χωρίς καμία πλάνη και προσωπική επιδίωξη.

Με εκτίμηση                                                              
 
Το μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας
και της γραμματείας Νότιας ΟΜ Λαμίας
Δημήτρης Τσιπούρας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com