Λαμία: Νέα κρούσματα έβγαλαν τα rapid tests - Ένας ακόμη εμβολιασμένος με ήπια συμπτώματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 09:46 Λαμία: Νέα κρούσματα έβγαλαν τα rapid tests - Ένας ακόμη εμβολιασμένος με ήπια συμπτώματα

Στασινός: «Πέρα από την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, απαιτείται άμεσος εμβολιασμός όσων αποδεδειγμένα κινδυνεύουν από τη μόλυνση…».

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 24 Ιουλίου τα δωρεάν γρήγορα τεστ (rapid test) από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το δήμο Λαμιέων με δειγματοληψία στην οδό Φιλίας δίπλα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη φτάνοντας τα 396 τεστ και το αποτέλεσμα ήταν τρία (3) θετικά (ποσοστό 0,76%). Τα δύο είναι νέα άτομα 19 και 34 ετών, επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, εκ των οποίων το ένα είχε ήπια συμπτώματα. Το τρίτο αφορά άτομο ηλικίας 74 ετών πλήρως εμβολιασμένο που φέρεται να περνά τη νόσο με ήπια συμπτώματα.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό που αφορά εμβολιασμένο άτομο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων για θέματα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός μας αναλύει όλα τα καταγεγραμμένα κρούσματα στις δειγματοληψίες.

Όπως μας λέει στα 53 θετικά κρούσματα (46 έχουν ανιχνευθεί στην οδό Φιλίας και άλλα 7 σε άλλες 43 δράσεις σε όλον το Δήμο Λαμιέων) που έχουν αποκαλυφθεί μέσα στον Ιούλιο, τα 47 αφορούν κυρίως νεαρά ανεμβολίαστα άτομα, τέσσερα εμβολιασμένα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και δύο εμβολιασμένα άτομα με την 1η δόση.

Σχεδόν όλα έχουν αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ή διακοπές και εν γένει επιστροφή από κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, όπου υπάρχει υπερμετάδοση του κορωνοϊού.

«Τα θετικά αυτά κρούσματα μπαίνουν σε καραντίνα και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας αφού είτε έχουν πολύ ελαφριά συμπτώματα είτε είναι εντελώς ασυμπτωματικά», υπογραμμίζει ο κ. Στασινός και προσθέτει:

«δεδομένης της εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta και στον Δήμο Λαμιέων ο προβληματισμός είναι πως θα συμπεριφερθεί ο ιός σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα συμπολιτών μας και που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί. Στην τελευταία περίπτωση σημαντικό δείκτη για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας θα διαδραματίσουν ο αριθμός των νοσηλειών στο Πέτρινο Κτήριο και των εισαγωγών στην μονάδα ΜΕΘ.

»Στο κατώφλι του 4ου κύματος και στο Δήμο Λαμιέων πέρα από την τήρηση των υγειονομικών μέτρων μοναδικό όπλο πρόληψης αποτελεί ο άμεσος εμβολιασμός των συμπολιτών μας που αποδεδειγμένα κινδυνεύουν από την μόλυνση:

Όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή ηλικιακά είναι άνω των 64 ετών».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση