Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΑΣΥΦ για τις επιτυχίες των συναδέλφων τους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 08:02 Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΑΣΥΦ για τις επιτυχίες των συναδέλφων τους

Στην υπόθεση με τα ναρκωτικά στην Όθρυ και με τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών στη Μαλεσίνα…

Διαβάστε την συγχαρητήρια επιστολή της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ) για τις τελευταίες επιτυχίες των συναδέλφων τους με τη σύλληψη δύο καλλιεργητών στην ορεινή Όθρυ, καθώς και με τη σύλληψη των τεσσάρων επικίνδυνων κακοποιών στη Βλυχάδα της Μαλεσίνας που ευθύνονται για σωρεία χτυπημάτων σε ΑΤΜ και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

«Ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στην ευχάριστη και περήφανη θέση, σαν συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, να δώσουμε τα εύσημά μας και αμέτρητα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας που έλαβαν μέρος στις μεγάλες αυτές επιτυχίες!!!

Αρχικά αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία που συλλέχθηκαν με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21-07-2021) και πρώτες πρωινές ώρες ευρεία - συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και των Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών , κατά την οποία σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Φθιώτιδας συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί καλλιεργητές. Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, εντός ειδικού διαμορφωμένου χώρου με πυκνή βλάστηση, πλησίον της φυτείας, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (733) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (40) εκατοστών , εκ των οποίων τα (364) ήταν σε φυτώριο εντός του συγκεκριμένου χώρου. Οι δύο συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα οδηγηθήκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Υπολογίζεται ότι από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης, το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, θα υπερέβαινε τις (500.000) ευρώ.

Εν συνεχεία την ίδια ημέρα (21/7/2021) και απογευματινές ώρες από Αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, στην περιοχή Βλυχάδα στο Θεολόγο Μαλεσίνας συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη εγκληματικής οργάνωσης ( 3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός). Οι δράστες είχαν καταφύγει στην περιοχή μετά την αποτυχημένη απόπειρα κλοπής στο ΑΤΜ στα Καμένα Βούρλα, αφού πρώτα εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα που είχαν μαζί τους στην έξοδο προς Ασπρονέρι και διέφυγαν με ένα παλιό όχημα μάρκας Nissan το οποίο έκλεψαν από την περιοχή «Χαλάσματα» όπου φαίνεται ότι εκεί έφτασαν πεζοί. Ήταν μάλιστα βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκρηκτικά και είναι ευτύχημα που η σύλληψη τους έγινε χωρίς να υπάρξει συμπλοκή, χάρη στην ψυχραιμία, στον επαγγελματισμό και στον ηρωισμό των Αστυνομικών! Οι δράστες μετά την σύλληψη τους παρελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής όπου από την προανάκριση εξιχνιάσθηκαν -27- περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ και -9- κλοπές αυτοκινήτων. Συνελήφθει ακόμα ένας ημεδαπός , μέλος της εγκληματικούς οργάνωσης και κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, χρηματικά ποσά, ρουχισμός και κινητά τηλέφωνα. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, ανέρχεται στις -915.000- ευρώ.

Σε μια περίοδο όπου ο Έλληνας και η Ελληνίδα Αστυνομικός, φορτώνεται με κάθε λογής πάρεργα που ουδεμία σχέση έχουν με την κύρια αποστολή της Αστυνομίας, συνεχίζουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης να δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ενάντια στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες και θέτοντας σε πολλές περιπτώσεις σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Συγχαρητήρια σε όλους σας, μας κάνατε ξανά υπερήφανους!!