Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λοκρών: Από το «0» φτάσαμε στα 38 ενεργά κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 13:26 Δήμος Λοκρών: Από το «0» φτάσαμε στα 38 ενεργά κρούσματα

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ, μόνο οι συνεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι και οι εμβολιασμοί μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πριν χρειαστούν «δύσκολες αποφάσεις»…

Μήνυμα ευθύνης, προς του δημότες του Δήμου Λοκρών, απευθύνει ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές, με αφορμή τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Αν σκεφθεί κανείς ότι στις 5 Ιουλίου δεν υπήρχε ενεργό κρούσμα στο Δήμο, τα 38 που καταγράφονται από την Πολιτική Προστασία στις 26 Ιουλίου προκαλούν εύλογη ανησυχία. Μάλιστα 3 περιστατικά που αφορούν νέους ανθρώπους, χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, χωρίς ευτυχώς πιο δυσάρεστες επιπλοκές στην υγεία τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζεκεντές τα περισσότερα γενικά αφορούν νεαρές ηλικίες που δεν έχουν παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές. Το αρνητικό όμως είναι «πως πρόκειται κυρίως για μη εμβολιασμένα άτομα που συχνά είναι ασυμπτωματικά και έχουν υψηλή κινητικότητα. Συνεπώς μεταδίδουν εν αγνοία τους την Covid-19, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν έχουν εμβολιαστεί λόγω της ενδοοικογενειακής μετάδοσης».

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Λοκρών αναφέρει επίσης τα εξής: «Από την εμφάνιση της πανδημίας και μετά όλοι μας έχουμε κάνει πολλές θυσίες. Έχουμε τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα με πολλαπλό κόστος. Είναι γεγονός πως οι αντοχές όλων μας έχουν καμφθεί.

»Είναι ώρα ευθύνης για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Οι αμφιβολίες και οι φοβίες που έχουν αναπτυχθεί δεν βοηθούν στον περιορισμό της πανδημίας.

»Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας από αύριο ξεκινάμε και πάλι rapid tests για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα. Καλούμε τους κατοίκους των Λιβανατών και του Μαρτίνου να συμμετέχουν μαζικά στις δειγματοληψίες. Θα ακολουθήσουν δειγματοληψίες και στον υπόλοιπο Δήμο. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να γίνονται self tests από όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί

Καταλήγοντας ο κ. Ζεκεντές κάνει λόγο για ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μη χρειαστούν στο εγγύς μέλλον δύσκολες αποφάσεις: «Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων, τη συμμετοχή στις δράσεις των rapid tests και τη δήλωση ραντεβού εμβολιασμού. Αν όλα τα ανωτέρω δεν γίνουν συνδυαστικά με τη συμμετοχή των κατοίκων τότε σύντομα θα κληθούμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις».

Ο πίνακας με την πορεία των ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο Λοκρών: