Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΝ Λαμίας: Δύο οι εισαγωγές το Σαββατοκύριακο για κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 07:21 ΓΝ Λαμίας: Δύο οι εισαγωγές το Σαββατοκύριακο για κορωνοϊό

Παραμένουν διασωληνωμένα στη ΜΕΘ δύο άτομα...

Δε φαίνεται να επιβαρύνεται σημαντικά το Σύστημα Υγείας παρά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, σύμφωνα και με τις εισαγωγές που καταγράφονται σε αυτό.

Αν και στις 26 Ιουλίου φαίνεται να νοσηλεύονται με κορωνοϊό πάνω από 1.000 άτομα (137 ΜΕΘ και 882 στις Κλινικές) το Εθνικό Σύστημα έχει αντέξει πολύ μεγαλύτερα νούμερα, χάρη στον επαγγελματισμό του προσωπικού των Νοσοκομείων.

Στη Φθιώτιδα αυτό το καλοκαίρι και ειδικά τον Ιούλιο τα κρούσματα είναι αρκετές δεκάδες, ωστόσο η ραγδαία αύξηση δεν αποτυπώνεται - ευτυχώς - στις εισαγωγές.

Ενδεικτικά το Σαββατοκύριακο είχαμε την εισαγωγή δύο ανδρών ηλικίας 77 και 54 ετών, από Αττική και Λοκρίδα αντίστοιχα, στην Κλινική ήπιας νοσηλείας στο Πέτρινο κτίριο, ενώ ένας 72χρονος από τη Φωκίδα πήρε εξιτήριο από αυτή. Έτσι παραμένουν για νοσηλεία 4 άτομα, όλοι άνδρες, ενώ την ίδια ώρα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού παραμένουν διασωληνωμένες δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη 53 και 32 ετών αντίστοιχα.

Στο σύνολο μέσα στο καλοκαίρι οι εισαγωγές ασθενών κινούνται κάτω από 20, με τις 5 να χρειάζονται ΜΕΘ, δύο τον Ιούνιο και τρεις τον Ιούλιο με μέσο όρο ηλικίας τα 53 έτη, εικόνα εντελώς διαφορετική με αυτή από τις αρχές Μαρτίου έως και 31 Μαΐου που η ΜΕΘ ήταν 100% γεμάτη!