Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η «παράνομη μετάθεση» του ΓΓ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 19:54 Στη Βουλή η «παράνομη μετάθεση» του ΓΓ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Φθιώτιδας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Πλακιωτάκη...

Πολιτικές προεκτάσεις - όπως αναμενόταν - παίρνει η «παράνομη», όπως έχει χαρακτηρισθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, η μετάθεση του ΓΓ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος (Ε.Π.Λ.Σ.Ν.Φ) που είναι και Αναπληρωτής Ταμίας της Ομοσπονδίας από την Αταλάντη στο Φισκάρδο Κεφαλλονιάς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έφεραν το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής που ουσιαστικά καταγγέλλει η ΠΟΛ.

Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης:

«Φαίνεται ότι η δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και των πρωτοβάθμιων Ενώσεών της έχει ενοχλήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος εκλεγμένου εκπροσώπου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να μεταθέσει τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Φθιώτιδας, από την ανωτέρω περιοχή στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς. Επικαλέστηκε μάλιστα το Υπουργείο την νέα διάταξη του απαράδεκτου ΠΔ μεταθέσεων για μετάθεση σε Θέση ευθύνης. Σημειωτέων ο εν λόγω εκπρόσωπος των λιμενικών της Φθιώτιδας είναι ταυτόχρονα και Αναπληρωτής Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών.

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην ουσία, στερεί από τον Γενικά Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Φθιώτιδας την συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση συνδικαλιστικού νόμου 1264/82. Το ίδιο συνέβη και το 2019 με τις εκδικητικές μεταθέσεις του Προέδρου και της Αντιπροέδρου της 'Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

• Να ακυρωθεί η μετάθεση του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΛΣ Φθιώτιδας και να επιστρέψει στα καθήκοντά του στην περιοχή που είναι εκλεγμένος;

• Να μην επαναληφθεί στο μέλλον άλλη παρόμοια ή αντίστοιχη συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής