Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή της ΕΑΣΥ Φωκίδας για μεταθέσεις - τοποθετήσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 23:36 Επιστολή της ΕΑΣΥ Φωκίδας για μεταθέσεις - τοποθετήσεις

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής που απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας, με αφορμή τις επικείμενες μεταθέσεις - τοποθετήσεις για το έτος 2021.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας, την ΠΟΑΣΥ και τα μέλη της ΕΑΣΥΦ.

«Κύριε Διευθυντά,

  Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του συμβουλίου μεταθέσεων της Δ.Α. Φωκίδας, οφείλουμε να προβούμε σε μερικές επισημάνσεις, μεταφέροντας παράλληλα και τις ανησυχίες των συναδέλφων μας.

  Πάγια θέση της ένωσής μας αποτελεί το γεγονός ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αποκλειστικά και μόνο τα κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, χρόνια υπηρεσίας κ.λ.π) και τα υπηρεσιακά κριτήρια, χωρίς να γίνονται δεκτές οι όποιες τυχόν εξωτερικές παρεμβάσεις και αυτό αναμένουμε και από την αυριανή συνεδρίαση.

  Επίσης, ελπίζουμε να μη βρεθεί κανείς συνάδελφός μας προ οποιασδήποτε δυσάρεστης έκπληξης και σε καμία περίπτωση να μην μετακινηθούν συνάδελφοί μας χωρίς να έχουν υποβάλλει αίτημα μεταθέσεως, διαψεύδοντας έτσι τις ΄΄κασσάνδρες΄΄ των τελευταίων ημερών για μεταθέσεις ΄΄τιμωρίας΄΄, μεταθέσεις που όπως πληροφορηθήκαμε πραγματοποιήθηκαν σε κάποιες διευθύνσεις και λογικό είναι να προκαλούν την ανησυχία των συνάδελφων μας και στη Φωκίδα.

  Το συμβούλιο μεταθέσεων, σαφώς και γνωρίζει και μπορεί να αποφασίσει αξιοκρατικά, μη αποδεχόμενο τις όποιες παρεμβάσεις που θα αδικούν εμφανέστατα τους συναδέλφους μας που πληρούν τα περισσότερα κριτήρια, κρίνοντας τα αιτήματά τους με δίκαιο και αξιοκρατία.

  Η ένωσή μας αντιλαμβάνεται στο ακέραιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στη σημερινή εποχή. Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, η ένωσή μας, έχει καταθέσει την πρότασή της για θέσπιση ενός δίκαιου εσωτερικού κώδικα μεταθέσεων εντός Διευθύνσεων Αστυνομίας με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) και έχει αναδείξει το ζήτημα ουκ ολίγες φορές, πλην όμως συντηρείται ένα ξεπερασμένο σύστημα.

Κύριε Διευθυντά,

Πιστεύουμε στη δίκαια κρίση σας και αναμένουμε αυτό να αποτυπωθεί και στην αυριανή συνεδρίαση.»