ΕΛΓΑ Λαμίας: Προθεσμία αρχικών αιτήσεων για ζημιά από παγετό σε ελιές και ροδιές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 12:32 ΕΛΓΑ Λαμίας: Προθεσμία αρχικών αιτήσεων για ζημιά από παγετό σε ελιές και ροδιές

Ποιους αφορά, που και πότε θα υποβάλλετε τη δήλωση…

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Λαμίας του ΕΛΓΑ καλεί όσους ενδιαφερόμενους δεν υπέβαλαν αρχική αίτηση για ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες ελιάς και ροδιάς από τον παγετό στις 14-17 Φεβρουαρίου 2021, να υποβάλουν από την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 έως και την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2021.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο, αρχική αίτηση για ζημιά από παγετό, ξεχωριστά για κάθε Δημοτική η Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση υποβάλλεται ατελώς στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του ΕΛΓΑ.

Επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση δεν αφορά στην απώλεια παραγωγής λόγω ακαρπίας των ελαιόδεντρων.

Αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις 14-17 Φεβρουαρίου 2011 στο φυτικό κεφάλαιο και μόνο, στις καλλιέργειες της ελιάς και της ροδιάς και στις περιοχές όπου διαπιστωμένα η ζημιά ήταν μεγάλης έκτασης και έντασης.

Ειδικότερα:

Για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις στις Δημοτικές Ενότητες Αγ. Γεωργίου, Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θεσσαλιώτιδας, Δομοκού και τις Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες Λαμιέων, Δίβρης, Καλαμακίου, Λυγαριάς, Αγ. Παρασκευής (Λιμoγάρδι) και Λογγιτσίου.

Για ζημιές στην καλλιέργεια της ροδιάς αρχικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε όλες τις Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, όπου υπάρχουν αναγγελίες ζημιάς από τον παγετό.

Επισημαίνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από το ίδιο άτομο που υπέβαλε και τη Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής το έτος ζημιάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση