Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάρισα: Οάσεις δροσιάς στην «πρωτεύουσα» της ζέστης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 15:15 Λάρισα: Οάσεις δροσιάς στην «πρωτεύουσα» της ζέστης

Η Λάρισα κάθε καλοκαίρι «σπάει» όλα τα κοντέρ από τη ζέστη. Τα θερμόμετρα χτυπούν «κόκκινο» και σχεδόν καθημερινά η πόλη πλασάρεται στις πρώτες θέσεις των πιο θερμών περιοχών στην Ελλάδα.

Υπάρχουν όμως σημεία που κάποιος μπορεί να βρει ικανοποιητική δροσιά; Το Summer της Larissanet εντόπισε μερικές:

 

Πισίνα: Πρώτη και καλύτερη η πισίνα της Νεάπολης. Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια δροσερή επιλογή για όσους δεν έχουν το χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να βρεθούν στα παράλια του νομού, αλλά και ακόμα πιο μακριά. Με το λεωφορείο, μια πετσέτα και μια αλλαξιά ρούχα, μπορεί εύκολα όποιος θέλει να περάσει δροσερά μερικές ώρες. Εκεί κάτω από τη σκιά των δένδρων έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα δροσιστικό χυμό και φυσικά πολλά κοκτέιλ. Η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως δεν είσαι στη Λάρισα σίγουρα…

Κηποθέατρο: Το πάρκο του Κηποθέατρου είναι τεράστιο και έχει εκατοντάδες δένδρα. Αυτό σε συνδυασμό με το γρασίδι του χώρου το κάνει ιδανική λύση για ένα δροσερό απόγευμα ή πρωινό στη Λάρισα. Άνετα κάποιος μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του ή να ακούσει τη μουσική του στη σκιά ενός πλατύφυλλου δένδρου.

Αισθητικό Άλσος: Το Αισθητικό Άλσος είναι διαχρονική επιλογή των Λαρισαίων. Η έντονη βλάστηση δίπλα από τον Πηνειό ποταμό δημιουργεί καλές συνθήκες για να αντιμετωπίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού στην πόλη. Πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται το χώρο τις βραδινές ώρες. Ακόμα πιο δροσιστικά.

Μεζούρλο: Ο χώρος του Μεζούρλου εδώ και αρκετά χρόνια έχει ανέβει στη λίστα των προτιμήσεων των Λαρισαίων. Για περπάτημα και πικ νίκ αποδεικνύεται μια σούπερ επιλογή. Πόσο μάλιστα όταν η δροσιά είναι το κορυφαίο κίνητρο για μικρούς και μεγάλους. Χιλιάδες δένδρα συνθέτουν ένα σκηνικό δάσους μέσα στην πόλη.

Πεζόδρομοι: Όσο κι αν ακούγεται παράξενο ναι οι πεζόδρομοι αποτελούν εστία δροσιάς υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ενώ όλη η πόλη φλέγεται από τη ζέστη υπάρχουν πεζόδρομοι στην καρδιά της Λάρισας που επειδή δεν τους βλέπει ο ήλιος παρά για μόνο λίγα λεπτά της ώρας μπορούν να διατηρήσουν χαμηλές θερμοκρασίες. Αν συνδυαστούν μάλιστα με κάποιο κλιματιστικό από τα καφέ τότε εξελίσσεται σε μια πολύ καλή λύση.

Πάρκα: Από πάρκα πάλι ένας σωρός. Νεάπολη, Λιβαδάκι, Άγιος Αντώνιος, Αβέρωφ, Ανθούπολη, Αμπελόκηποι, Νέα Πολιτεία έχουν πάρκα και μπορούν να αποδειχθούν πολύ καλές επιλογές. 

Πηγή: SUMMER 2021