Παραμένει σε μερική επιφυλακή η Πυροσβεστική σε Εύβοια - Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 15:33 Παραμένει σε μερική επιφυλακή η Πυροσβεστική σε Εύβοια - Βοιωτία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξακολουθεί να υφίσταται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, (κατηγορία κινδύνου 4) για την Εύβοια και την Ανατολική Βοιωτία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης σε πορτοκαλί συναγερμό παραμένουν:

   • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

   • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

   • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από Ω/07: 30΄ της 29 Ιουλίου 2021, τίθεται σε μερική επιφυλακή το Πυροσβεστικό προσωπικό των Υπηρεσιών του Π.Σ. που υπηρετεί στις ανωτέρω περιοχές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση