Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Φυλακή πέντε άτομα της συμμορίας που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 07:24 Στη Φυλακή πέντε άτομα της συμμορίας που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια

Για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας εφαρμόστηκε ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης για τέσσερις κατηγορούμενους, κατόπιν αιτήματός τους…

Ποινές φυλάκισης μέχρι 5 έτη, μοίρασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στα 11 από τα 14 άτομα που αποτελούσαν τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Πέντε από αυτούς θα παραμείνουν στη Φυλακή, ενώ ένας ακόμη εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση του μακροσκελούς κατηγορητηρίου που περιελάμβανε, πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, εφτά (7) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαεφτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών οχημάτων, κλοπή χαλκού και κλοπή από σπίτι.

Η βαρύτερη ποινή των 5 ετών επιβλήθηκε σε 24χρονο - σήμερα - που έχει προφυλακιστεί και φέρεται υπεύθυνος για τη σύσταση της συμμορίας, η έφεση του οποίου δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας εφαρμόστηκε ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης για 4 μέλη της συμμορίας (26 έως 38 ετών) στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, που εκτίουν ήδη - αφού είχαν προφυλακιστεί - σε φυλακές της χώρας.

Από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ένας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών, δύο με 3 έτη, δύο με 40 μήνες και ένας με 34 μήνες με την έφεσή τους όμως να έχει ανασταλτική δύναμη.

Επίσης δύο ακόμη άτομα, κάτοικοι Ανθήλης και Τυρνάβου αντίστοιχα, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Έχοντας την υπεράσπιση κάποιων εκ των παραπάνω κατηγορουμένων που μένουν εκτός φυλακής, οι Δικηγόροι Δημήτριος Κρούπης, Αργυρώ Καραφέρη και Βασίλειος Παπιώτης δήλωσαν στο LamiaReport ότι ενώ οι πράξεις ήταν κακουργηματικής μορφής, οι Ποινές που επιβλήθηκαν ήταν πλημμεληματικής μορφής με ανασταλτικό χαρακτήρα ως προς την εκτέλεση.

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Δικαστηρίου, εξέφρασε στο LamiaReport και ο Δικηγόρος Δημήτρης Τσιγάνης αφού η έφεση αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης των 34 μηνών κατ’ συγχώνευση, που επιβλήθηκε στον εντολέα του.

Σημειώνουμε τέλος ότι από τη Λαμία είχαν διοριστεί αυτεπαγγέλτως και οι Δικηγόροι, Δήμητρα Παπαθεοδώρου, Μιχάλης Αστρακάς και Άρης Γιαννούτσος.