«Business as usual» λέει ο Σαρακιώτης για Κυβέρνηση και Νομοσχέδιο για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 20:23 «Business as usual» λέει ο Σαρακιώτης για Κυβέρνηση και Νομοσχέδιο για την Παιδεία

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Δεν έχει φέρει ούτε ένα νομοσχέδιο το Υπουργείο Παιδείας, ούτε μια τροπολογία τα 2 αυτά χρόνια που να μην προωθεί, άλλες φορές εντέχνως και άλλες φορές εξόφθαλμα και προκλητικά ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στη βάση των πελατειακών σχέσεων που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Και για μια ακόμη φορά ξεπερνάτε το χειρότερο εαυτό σας, λειτουργώντας με όρους “οικονομίας της αγοράς” και μάλιστα στη χείριστη έκφανσή της, επί του ευαίσθητου χώρου της Παιδείας».

Για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι:

«Η νομοθετική αυτή σας πρωτοβουλία έρχεται δε ως συνέχεια της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία άφησε εκτός Σχολών της προτίμησής τους μαθητές, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 20.000 μόρια! Οι “άριστοι – άχρηστοι” όπως αυτοαποκαλούνται οι νέοι αυτοί. Και ενώ νωρίτερα προηγήθηκε (το Δεκέμβριο του 2020) η εξομοίωση των τίτλων των κολεγίων με πτυχία  Πανεπιστημιακών σχολών. Προφανώς και υπήρχε «σχέδιο», όχι όμως με γνώμονα την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά τη μετατροπή της σε μια “ελεύθερη στεβλή αγορά” λειτουργούσα με όρους επιχειρηματικότητας και κέρδους».

Συμπληρώνοντας απηύθυνε τα παρακάτω ερωτήματα:

«Με ποια δημοκρατική λογική μπορεί μια σχολική μονάδα να λειτουργεί αυτόνομα και να συνδέει την ύπαρξή της με την εξεύρεση πόρων; Πώς είναι δυνατόν ένα σχολείο να κρίνεται ότι δεν επιτελεί το έργο του επειδή δε φέρνει… κέρδη

Επιπροσθέτως, εστιάζοντας στον ευρύτερο κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το δημόσιο σχολείο και στο δικαίωμα του συνόλου των παιδιών στην ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση, ο κ. Σαρακιώτης συμπλήρωσε τα εξής:

«Το δημόσιο σχολείο είναι αυτό, από το οποίο αποφοίτησε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών που διαπρέπουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Είναι αυτό, που παρά τα επιμέρους προβλήματα, έχει επιτρέψει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα στη μάθηση και στην κοινωνική ανέλιξη βάσει των δυνατοτήτων τους. Το δημόσιο σχολείο έχει αποτελέσει διαχρονικά “κυψέλη δημοκρατίας και ισότητας” όλων των νέων χωρίς περιορισμούς και χωρίς εξαιρέσεις»

Τέλος απευθυνόμενος στην κα Κεραμέως είπε; «Αυτό το σχολείο στοχοποιείτε όπως στοχοποιήσατε και λοιδωρήσατε τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως στοχοποιήσατε τους νέους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κερδίσατε επάξια τον τίτλο που σας έχουν απονείμει τα παιδιά ως η “δολοφόνος των ονείρων τους”».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com