Συναγερμός για 12χρονη που εξαφανίστηκε στην περιοχή του Αλμυρού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 08:08 Συναγερμός για 12χρονη που εξαφανίστηκε στην περιοχή του Αλμυρού

Το 12χρονο κοριτσάκι ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει στο μίνι- μάρκετ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Η 12χρονη που διαμένει στη Βρύναινα, δεν είναι η πρώτη φορά που εξαφανίζεται και που απασχολεί τις αρχές, Αστυνομία και Πυροσβεστική που έχουν ξεκινήσει τις έρευνες εντοπισμού.

Η πιο πρόσφατη εξαφάνιση της 12χρονης καταγράφηκε την Πρωτοχρονιά της τρέχουσας χρονιάς, όπου εντοπίστηκε μια μέρα μετά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι του χωριού. Μέχρι τότε είχε ήδη εξαφανιστεί άλλες 4- 5 φορές, ενώ η μητέρα της κάθε φορά οδηγείται στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παραμέλησης- έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 12χρονη είναι βουλγαρικής υπηκοότητας και ζει με την εργαζόμενη μητέρας της, η οποία σημειωτέων και σύμφωνα με το κοινωνικό προφίλ δεν είναι μια αδιάφορη μητέρα που εγκαταλείπει το παιδί μόνο του, παρά μόνο τις ώρες τις εργασίες της. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού έχουν επιληφθεί κατά το παρελθόν το θέματος και πιο συγκεκριμένα ψυχολόγος των υπηρεσιών, είδε ανήλικη και μητέρα, ώστε να υποστηριχθεί η μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά και το ίδιο το ανήλικο κορίτσι, το οποίο καταφεύγει στην ενέργεια της εξαφάνισης.

Πληροφορίες του ertnews.gr αναφέρουν ότι και στην Βουλγαρία που βρίσκονταν στο σπίτι της γιαγιάς της, είχε επαναλάβει την πράξη της εξαφάνισης και αυτός ήταν και ο λόγος που η εργαζόμενη μητέρα Βουλγαρικής υπηκοότητας έφερε το κοριτσάκι της στην Ελλάδα και κοντά της, ώστε να το προσέχει.

Σε επικοινωνία μας με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού, αν υφίσταται θέμα κακοποίησης λεκτικής, σωματικής, σεξουαλικής σε βάρος της ανήλικης και ίσως μέσω της εξαφάνισης στέλνει μήνυμα SOS, η απάντηση ήταν αρνητική.

Εντωμεταξύ καθώς οι ώρες περνάνε και το παιδί δεν εμφανίζεται, στις ερευνητικές ομάδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής προστέθηκαν και οκτώ διασώστες της ΕΟΔ Μαγνησίας, με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό και υπό τις οδηγίες του Διοικητή του Π.Κ Δρυμώνα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση