Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμίνι» η χώρα από σήμερα - Καύσωνας διαρκείας, ίσως ο χειρότερος των τελευταίων ετών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 09:20 «Καμίνι» η χώρα από σήμερα - Καύσωνας διαρκείας, ίσως ο χειρότερος των τελευταίων ετών

Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος και ποιες ημέρες - Υπάρχει ενδεχόμενο ο καύσωνας να συνεχιστεί και μετά την Τρίτη 3 Αυγούστου - Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο επερχόμενος καύσωνας θα είναι ένας από τους χειρότερους των τελευταίων 30 ετών.!!!

Ουσιαστικά από σήμερα Πέμπτη θα γίνει περισσότερο αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και στην Κεντρική Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία το επόμενο Σαββατοκύριακο θα φτάσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Όπως λέει, ο καύσωνας που αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας, θα είναι ισχυρός ενώ τονίζει πως δεν είναι κάτι σύνηθες για τη χώρα μας. Η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι για δέκα ημέρες.

Την Πέμπτη, οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία στα Δυτικά να φτάνουν τους 44 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 42, ενώ στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις μεσημβρινές ώρες που η θερμοκρασία θα είναι στα ύψη, ο υδράργυρος δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς και κατά τις βραδινές ώρες της ημέρας.

Ο νέος αυτός καύσωνας αναμένεται να μας απασχολήσει έως και τις 8 Αυγούστου, με θερμοκρασίες να αγγίζουν ίσως και τους 45 βαθμούς τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο επερχόμενος καύσωνας θα είναι ένας από τους χειρότερους των τελευταίων 30 ετών.

Δείτε το βίντεο: