Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Σε ποιο χώρο, μέσα στην πόλη, ο Δήμος σχεδιάζει να κάνει μεγάλο πάρκο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 09:57 Λαμία: Σε ποιο χώρο, μέσα στην πόλη, ο Δήμος σχεδιάζει να κάνει μεγάλο πάρκο - ΒΙΝΤΕΟ

«Με σχέδιο, όραμα και δουλειά, αλλάζουμε την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της…..…», δηλώνει ο Θύμιος Καραΐσκος, που χθες έκανε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για μια έκταση 100 στρεμμάτων σχεδόν, που η Δημοτική Αρχή θέλει να μετατρέψει σε έναν πνεύμονα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της Λαμίας, που θα αναζωογονήσει την πόλη μας.

Ο λόγος για το στρατόπεδο «Τσαλτάκη» που ανηκει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εδώ και πολλά χρόνια γίνεται προσπάθεια να παραχωρηθεί στο Δήμο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Χθες ο Δήμαρχος Λαμιέων έκανε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα, αφού υπήρξε συμφωνία στη συνάντηση με τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο στην Αθήνα. Στον ίδιο χώρο έχει δρομολογηθεί για να γίνει και το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

Δείτε τι είπε για το σοβαρό αυτό θέμα ο Δήμαρχος Λαμιέων:

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων:

Πραγματοποιήθηκε χθες 28 Ιουλίου,  συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με θέμα την διερεύνηση της παραχώρησης στο Δήμο Λαμιέων, της έκτασης των 95 περίπου στρεμμάτων του «Στρατοπέδου Τσαλτάκη» Λαμίας.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Λαμιέων το αίτημα παραχώρησης του Στρατοπέδου στο Δήμο Λαμιέων και αναλύθηκαν οι λόγοι που το τεκμηριώνουν, παραδόθηκε δε αναλυτική έκθεση αξιοποίησης του χώρου.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να βρίσκει το αίτημα τεκμηριωμένο και να εκφράζει  θετική βούληση για τη συγκεκριμένη παραχώρηση, συμφωνήθηκαν δε οι περαιτέρω διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να υλοποιηθεί αυτή, με προώθηση του θέματος στα αρμόδια όργανα και Επιτροπές, για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.  

   Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μετά τη συνάντηση  δήλωσε σχετικά :   

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τον χρόνο που διέθεσε και για την ουσιαστική συζήτηση που είχαμε σε ένα θέμα, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Είναι γνωστό, ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να επιτύχει την παραχώρηση του στρατοπέδου, χωρίς αποτέλεσμα.

Χθες έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμφωνία με τον κ. Υπουργό, επί του οδικού χάρτη ενεργειών, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη παραχώρηση.

Ο ανασχεδιασμός, η επανάχρηση και η αξιοποίηση της έκτασης, βάσει των κατευθύνσεων του ΓΠΣ, αναμένεται να αναζωογονήσει την πόλη μας, που έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους και διεξόδους αναψυχής.

Στόχος μας να αποκτήσει ζωή, ένα ακόμη κύτταρο της πόλης. Ένας περιβαλλοντικά πολύτιμος, αλλά εγκαταλειμμένος χώρος, έκτασης 95 στρεμμάτων, περιμετρικά του αστικού κέντρου, να μεταμορφωθεί σε πνεύμονα πρασίνου και να ενταχθεί στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στη νότια πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, ενταγμένο στο ευρύτερο δίκτυο κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων.

Με σχέδιο, όραμα και δουλειά, αλλάζουμε την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της…..…».