Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσπιές - Θερμοπύλες: «Η μάχη της μνήμης είναι δική μας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 12:46 Θεσπιές - Θερμοπύλες: «Η μάχη της μνήμης είναι δική μας»

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου «Στα χνάρια των ηρώων», Θεσπιές - Θερμοπύλες πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 8:00 μμ από τις Θεσπιές και αφού διανύσουν 102 χιλιόμετρα, θα τερματίσουν στο μνημείο των πεσόντων Θεσπιέων στις Θερμοπύλες.

Το βράδυ του Σαββάτου οι υπεραθλητές θα περάσουν από το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας που στηρίζει από την 1η χρονιά τη διοργάνωση και η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, δίνει το σύνθημα περιγράφοντας το μήνυμα αυτής της διοργάνωσης:

«Με σύνθημα "Η μάχη της μνήμης είναι δική μας" και με την καθιερωμένη νυχτερινή διαδρομή, 102 χλμ., Θεσπιές - Θερμοπύλες θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, ο 4ος ιστορικός αγώνας δρόμου "Στα χνάρια των ηρώων"!

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που έχει γίνει θεσμός και μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη Μάχη των Θερμοπυλών μαζί με τους 300 του Λεωνίδα!

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι δρομείς θα περάσουν από τον Δήμο μας, όπου θα υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού στην Αγία Παρασκευή, στην Κάτω Τιθορέα και στο Μόδι. Τόσο οι διοργανωτές όσο και ο Δήμος έχουμε λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας!

Οι πρώτοι αθλητές αναμένονται στον Δήμο μας λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τηρουμένων των αποστάσεων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων ας παραστούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, προκειμένου να εμψυχώσουμε και να ενθαρρύνουμε τους δρομείς. Ας είναι το χειροκρότημά μας η κινητήρια δύναμη που θα τους οδηγήσει στο τέρμα».