Φαράγγι Καλυψούς: Η μαγεία της φύσης «σφηνώθηκε» στον Κίσσαβο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 14:21 Φαράγγι Καλυψούς: Η μαγεία της φύσης «σφηνώθηκε» στον Κίσσαβο

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Καλυψώ ήταν μία γνωστή Νύμφη που ζούσε στο νησί Ωγυγία, όπου κρατούσε τον Οδυσσέα για επτά χρόνια, εμποδίζοντάς τον να γυρίσει στην πατρίδα του. Γοήτευε τον Οδυσσέα με τα όμορφα τραγούδια της, ενώ ύφαινε στον αργαλειό της με μια χρυσή σαΐτα.

Σαν άλλη… Καλυψώ, τα τελευταία χρόνια έχει γοητεύσει με την ομορφιά της μια τοποθεσία λίγο δύσκολη για το ευρύ κοινό, στα ανατολικά του Κισσάβου, πάνω από τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Πρόκειται για το φαράγγι της Καλυψούς που χρόνο με το χρόνο όμως καταφέρνει και πολλαπλασιάζει τους επισκέπτες της με τρόπο… μυθικό.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών πηγαίνουν στο σημείο για να δούνε με τα ίδια τους τα μάτια όσα όμορφα έχουν ακούσει από φίλους και γνωστούς.

Σύμφωνα με έμπειρους ταξιδιώτες και επαγγελματίες της περιοχής πρόκειται για το μοναδικό φαράγγι στην Ελλάδα που ο επισκέπτης μπορεί και αγναντεύει το Αιγαίο Πέλαγος καθώς κατεβαίνει τους καταρράχτες μέσα από μια πυκνή βλάστηση και τις φυσικές πεντακάθαρες λίμνες.

Οι μυημένοι στις καταρριχήσεις μπορούν να συμμετέχουν σε καταβάσεις με rappel σε οκτώ καταρράκτες (ο μεγαλύτερος φτάνει τα 100 μέτρα), ενώ όσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι και τόσο… τολμηροί, υπάρχει η δυνατότητα πεζοπορίας σε ένα πανέμορφο μονοπάτι, το οποίο και οδηγεί στον μεγάλο καταρράχτη και σε μια φυσική λίμνη.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ο καθένας μπορεί να απολαύσει το γοητευτικό καταπράσινο τοπίο και να κολυμπήσει στις φυσικές λίμνες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν μέσα από ένα άλλο μονοπάτι να οδηγηθούν στη φυσική κολυμπήθρα για μπάνιο και θεραπεία με φυσικό άργιλο ή στα ιαματικά κρύα λουτρά στο Κόκκινο Νερό για μπάνιο και λασπόλουτρο.

Μία ιστορία λοιπόν σαν παραμύθι εκτυλίσσεται μπροστά στον μεγάλο καταρράκτη και την κρυστάλλινη λίμνη στο Φαράγγι Καλυψώ. Στην αρχή η πεζοπορία κινείται σε όμορφο δασικό δρόμο με θέα προς τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους για 3,5 χιλιόμετρα περίπου.

Μέχρι τη στιγμή που το μονοπάτι εισέρχεται στην απόλυτη φύση του Κισσάβου και ακολουθεί πορεία σε εξωτικό περιβάλλον και φύση που μαγεύει.

Μία διαδρομή που καταλήγει στα σπλάχνα του φαραγγιού Καλυψώ, όπου οι επισκέπτες βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με το μεγαλείο της φύσης. Τα σμαραγδένια τρεχούμενα νερά ξεπηδούν μέσα από τα βράχια και σχηματίζουν εντυπωσιακές βάθρες. Όσοι το διαβαίνουν κάνουν απαραίτητα στάση για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά και φυσικά πολλές φωτογραφίες. Αρκεί να μην μαγευτούν από την… Καλυψώ.

Πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση