Λαμία: Συνεχίζουν να βγαίνουν θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 10:18 Λαμία: Συνεχίζουν να βγαίνουν θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Το Σάββατο δωρεάν rapid tests στο δημοτικό πάρκινγκ στην Αλύτρωτων Πατρίδων & Αγίας Παρασκευής…

Σε τρία σημεία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Ιουλίου δωρεάν δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του Δήμου Λαμιέων με την συμμετοχή να κρίνεται ικανοποιητική και τα αποτελέσματα να μαρτυρούν έντονη ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Ειδικότερα στην οδό Φιλίας έγιναν 228 δειγματοληψίες και βγήκαν έξι (6) θετικά (ποσοστό θετικότητας 2,63%). Τέσσερα κορίτσια στην εφηβεία εκ των οποίων τα τρία επιβεβαίωσαν ταξίδι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, με τα υπόλοιπα να επιβεβαιώνουν ενδοοικογενειακή επαφή.

Ακόμη ένα (1) θετικό είχαμε στη δειγματοληψία που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έκαναν τεστ 163 άτομα (ποσοστό 0,61%) που αφορά νεαρό άτομο 20 ετών που επέστρεψε από διακοπές.

Το τρίτο σημείο όπου έγιναν δωρεάν γρήγορα τεστ, το οποίο από δω και πέρα θα είναι το βασικό, ήταν στα Γαλανέικα στο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλύτρωτων πατρίδων & Αγίας Παρασκευής. Εκεί πραγματοποιήθηκαν 96 τεστ και δε βρέθηκε κανένα θετικό (σύνολο 487 με 7 θετικά ή ποσοστό 1,44%).

Το συγκεκριμένο σημείο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και το Σάββατο 31 Ιουλίου από 09:30’ έως τις 16:30’.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη τόσο από τον περιφερειακό για Δομοκό μέσω της διασταύρωσης «ICE» και της Δήμου Μυλωνά ή μέσω του δρόμου για το Γενικό Νοσοκομείο (οδός Λαρίσης) στρίβοντας στη διασταύρωση του Γαλαξία (Αλύτρωτων Πατρίδων), κάτω από το LIDL, ή στα φανάρια των Γαλανέικων στον Άγιο Αθανάσιο, ερχόμενοι από κέντρο ακολουθούμε το δρόμο δεξιά που είναι η οδός Αγίας Παρασκευής και οδηγεί ακριβώς στο σημείο δειγματοληψίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση