Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια Τιθορέα - Λιανοκλάδι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 19:45 Επιστολή της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια Τιθορέα - Λιανοκλάδι

Αγανάκτηση και ανησυχία στην τοπική κοινωνία για την επανεκτέλεση των δρομολογίων 1520 και 1521…

Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη με κοινοποίηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κων/νο Καραμανλή, Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου, τους Βουλευτές Φθιώτιδας, Γιώργο Κοτρωνιά, Θέμη Χειμάρα, Γιάννη Σαρακιώτη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό, απέστειλε η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, με θέμα την επανεκτέλεση των δρομολογίων 1520 και 1521 της παλιάς γραμμής Τιθορέα - Λιανοκλάδι.

Το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Τσαλίδη,

Σε συνέχεια της α/07.07.2021 επιστολής μας αναφορικά με την επανεκτέλεση των δρομολογίων 1520 και 1521, από την παλιά γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, και έχοντας περάσει το μεγαλύτερο ποσοστό της καλοκαιρινής περιόδου- ιδιαιτέρως τουριστική για την περιοχή μας- διαπιστώνουμε με λύπη ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους σας για το πότε θα ξεκινήσει η εκτέλεσή τους, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις περί του αντιθέτου.

Είναι ανάγκη πλέον να καταστεί σαφές ότι όλα τα χωριά –και των τριών Νομών που εξυπηρετούνται από τα παραπάνω δρομολόγια- τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν σημείο συνάντησης πολλών επισκεπτών, ετεροδημοτών και πολλών τουριστών, και η μη λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής τους στερεί το πλέον σημαντικό και εύχρηστο μέσο πρόσβασης, πλήττοντας παράλληλα και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Τα συνεχή ερωτήματα και τα παράπονα που εισπράτταμε για την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων δρομολογίων, που όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητά τους, πλέον έχουν μετατραπεί σε αγανάκτηση ενώ παράλληλα υπάρχει έκδηλη ανησυχία από όλους μας για το αν τελικά θα επαναλειτουργήσουν.

Όλοι μας κατανοούμε - από τη θέση ευθύνης του ο καθένας- τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα μας και τις θυσίες που κάναμε για την επαναφορά στην κανονικότητα, θα σας παρακαλούσα όπως μας ενημερώσετε πότε θα επαναλειτουργήσουν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, ήτοι αυτά με αριθμ. 1520 και 1521.

Ευελπιστώντας, έστω την ύστατη στιγμή, στην κατανόηση της έκδηλης ανησυχίας όλων των κατοίκων, στις ενέργειες όλων των εκπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς η συγκεκριμένη γραμμή επιδοτείται από το Ελληνικό Κράτος, ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και θα επιλυθεί αυτό το μέγιστης σοβαρότητας πρόβλημα τόσο για το Δήμο μας όσο και για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά το αίτημα μας θα εισακουστεί και θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες».