Καύσωνας: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 10:00 Καύσωνας: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό [Βίντεο]

Τα κλιματιστικά λειτουργούν ασταμάτητα τις μέρες του καύσωνα ωστόσο χρειάζεται προσοχή ώστε να δουλεύουν σωστά.

Ασταμάτητα θα δουλέψουν αυτές τις μέρες του καύσωνα τα κλιματιστικά σε σπίτια και χώρους εργασίας προκειμένου να προσφέρουν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Άλλωστε αυτά τα μηχανήματα είναι και ο λόγος που πλέον από τους καύσωνες δεν θρηνούμε θύματα όπως πριν μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο, η χρήση των κλιματιστικών έχει ορισμένους κανόνες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι η σωστή θερμοκρασία για την υγεία μας, η σωστή λειτουργία του μηχανήματος και φυσικά η λελογισμένη κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να προφυλάξουμε αφενός την τσέπη μας αλλά και αφετέρου το δίκτυο που πάντα αυτές τις μέρες δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, κ. Κοντούσιας μιλώντας στο Open, εξήγησε πως το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19 και τους 20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα. Όπως εξήγησε ο ίδιος αν το κάνουμε αυτό το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς αδυνατώντας να πετύχει αυτή τη θερμοκρασία στο χώρο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου.

Ενδέχεται μάλιστα ο συμπιεστής, η εξωτερική μονάδα δηλαδή, να υποστεί βλάβη και να μείνουμε χωρίς κλιματιστικό ψάχνοντας για τεχνικό. Όπως είπε τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται 12-13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική, αναφέροντας ως ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό μας τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί το μηχάνημα μας να ανταποκριθεί σωστά, να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα.

Εκτός βέβαια από τη σωστή θερμοκρασία σημαντική είναι για τον κ.Κοντούσια είναι και ο καθαρισμός των φίλτρων που δεν χρειάζεται τεχνικό μπορεί να γίνει από τον καθένα απλά χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Το πλύσιμο των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φυσικά εφόσον πλυθούν τα φίλτρα πρέπει να τοποθετούνται ξανά εφόσον πρώτα έχουν στεγνώσει καλά.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση