Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση - αποκόλληση της θαλαμηγού που προσάραξε στο Λιχαδονήσι (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 13:00 Επιχείρηση - αποκόλληση της θαλαμηγού που προσάραξε στο Λιχαδονήσι (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη προσοχή απομακρύνονται καύσιμα και λιπαντικά για την ασφαλή ρυμούλκηση του σκάφους στον Πειραιά…

Στο τελικό στάδιο για την αποκόλληση και την απομάκρυνσή της από τα αβαθή του μικρού Λιχαδονησίου, βρίσκεται η εντυπωσιακή θαλαμηγός «ALMAHA» σημαίας Cayman Isl., που με 5μελες πλήρωμα και 10 ακόμη επιβάτες, προσάραξε στο σημείο στις 04:05’ τα ξημερώματα της Τρίτης (27/7).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, παρουσία του Λιμενάρχη Αιδηψού, Πλωτάρχη Λ.Σ. Σωτήρη Δανίκα, που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο για την παροχή βοήθειας στους επιβαίνοντες, γνωστή εταιρία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκόλλησης του μήκους 41,40 μέτρων σκάφους.

Το πρωί του Σαββάτου (31/7) πλωτός γερανός έφτασε στο σημείο και ξεκίνησε η μετάγγιση καυσίμων και λιπαντικών, ώστε να απομακρυνθεί καθετί επικίνδυνο για ρύπανση του θαλάσσιου χώρου.

Ακολουθεί από ειδικό καταδυτικό συνεργείο η προσωρινή επισκευή - στεγανοποίηση των ρωγμών, προκειμένου να αποκολληθεί από τον ύφαλο και στη συνέχεια να ρυμουλκηθεί με ασφάλεια σε χώρο επισκευής στο Πέραμα Αττικής.

Την επιχείρηση όπως σημειώσαμε έχει αναλάβει μία από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο και οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη των ανθρώπων του Λιμεναρχείου Αιδηψού που έχει αναλάβει την προανάκριση για το συγκεκριμένο συμβάν.

Θυμίζουμε ότι οι 10 επιβάτες που επέβαιναν στο «ALMAHA» από τις πρώτες ώρες με τη βοήθεια των ανθρώπων του Λιμενικού και τουριστικού σκάφους είχαν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το σημείο, ενώ το 5μελες πλήρωμα παρέμεινε στο σκάφος, όλοι απολύτως καλά στην υγεία τους.

Δείτε και ένα εντυπωσιακό βίντεο από… ψηλά, από την ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το LamiaReport: