Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επίθεση Σαρακιώτη στην Κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 14:19 Νέα επίθεση Σαρακιώτη στην Κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής

«Η Ν.Δ. διαχειρίζεται μία ιστορική ευκαιρία της χώρας με τρόπο θεσμικά απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό περιφρονώντας αυτοδιοίκηση και φορείς»…

Στη συζήτηση για την Κύρωση των Συμφωνιών αναφορικά με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας τοποθετήθηκε (30/07), ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σαρακιώτης χαρκατήρισε το σχέδιο και την ευκαιρία ιστορική για την αναδόμηση της οικονομίας, το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την αντιμετώπιση σειράς διαχρονικών δομικών παθογενειών που εντοπίζονται σε κρίσιμους επιμέρους τομείς, εντούτοις κατηγόρησε την Κυβέρνηση για παντελή έλλειψη έγνοιας από πλευράς της στο να προσεγγίσει τις αρνητικές συνέπειες που επέφερε η πανδημία στις κατά τόπους Περιφέρειες της χώρας, «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ακόμη και πράγματα τα οποία της επισημάνθηκαν στην έκθεση που αποτέλεσε το υπόβαθρο του Εθνικού Σχεδίου, στην δική της ‘’Έκθεση Πισσαρίδη’’», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Ακολούθως απηύθυνε ερωτήματα προς τον Αν. Υπουργό Οικονομικών και υπεύθυνο για την εφαρμογή του προγράμματος, κ. Σκυλακάκη, ενώ θέλοντας να αναδείξει  την έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης συμπλήρωσε λέγοντας:

«Τι άλλο μάθαμε από Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 28/04; Ότι “η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα σχέδια εντός του επόμενου διμήνου με βάση τα έντεκα κριτήρια που ορίζονται στον κανονισμό και θα μετατρέψει το περιεχόμενό του σε νομικά δεσμευτικές πράξεις”, για να υπογραφούν μετέπειτα τα κείμενα των σχετικών συμβάσεων τον Ιούλιο του 2021, τα οποία φέρετε προς κύρωση σήμερα στη Βουλή. Με λίγα λόγια ευτυχώς που υπάρχουν και ευρωπαϊκοί θεσμοί και μαθαίνουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Μας ταράξατε στη δημοκρατία, τη διαβούλευση και τη διαφάνεια κ. Υπουργέ».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την ομιλία του κ. Σαρακιώτη: