Λαμία: Τέσσερα ακόμη θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 09:10 Λαμία: Τέσσερα ακόμη θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Ρεκόρ συμμετοχής στο νέο σημείο στα Γαλανέικα…

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 31 Ιουλίου οι δωρεάν δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο δήμο Λαμιέων.

Για πρώτη φορά οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν Σάββατο στο νέο σημείο που παραχώρησε ο Δήμος στα Γαλανέικα Λαμίας, στο δημοτικό πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής.

Συνολικά έδωσαν δείγμα 334 πολίτες και βρέθηκαν τέσσερα (4) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,2%). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για νέα άτομα, δύο επέστρεψαν από διακοπές και άλλα δύο είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο αριθμός των δειγματοληψιών, ήταν ο μεγαλύτερος για όσες έχουν γίνει στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είναι άγνωστο για αρκετό κόσμο, καθώς είναι επιβεβαιωμένο ότι από τα καθημερινά τεστ που διεξάγονται στο δήμο Λαμιέων, εξυπηρετούνται πολίτες κι από δήμους της Φθιώτιδας, καθώς και διερχόμενοι επισκέπτες.

Ενδεικτικά από τις 16 Ιουλίου που διαμορφώθηκε στο σημείο ειδικός χώρος για τις ΚΟΜΥ, έχουν γίνει άλλες 9 δράσεις με συνολικά 319 τεστ και μόλις ένα θετικό. Με την τελευταία δειγματοληψία φτάσαμε τα 653 τεστ και στα πέντε θετικά.

Για την πρόσβασή σας στο σημείο που θα εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση όλο το καλοκαίρι τους πολίτες μπορείτε:

•  μέσω του περιφερειακού για Δομοκό, από τη διασταύρωση του «ICE» και της Δήμου Μυλωνά,

•  μέσω του δρόμου για το Γενικό Νοσοκομείο (οδός Λαρίσης) στρίβοντας στη διασταύρωση του Γαλαξία (Αλύτρωτων Πατρίδων), φτάνοντας κάτω από το LIDL,

•  ερχόμενοι από κέντρο, στα φανάρια των Γαλανέικων στον Άγιο Αθανάσιο, στρίβοντας δεξιά στην οδό Αγίας Παρασκευής που οδηγεί ακριβώς στο σημείο δειγματοληψίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση