Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακραίος καύσωνας διαρκείας: Που θα δούμε 46άρια τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 08:25 Ακραίος καύσωνας διαρκείας: Που θα δούμε 46άρια τη Δευτέρα

Με 44άρια κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος - Δευτέρα και Τρίτη οι χειρότερες μέρες - Έρχονται ακραίες θερμοκρασίες σε Θεσσαλία,Στερεά Ελλάδα, ανατολική Πελοπόννησο και ηπειρωτικά.

Ο καύσωνας διαρκείας είναι σε εξέλιξη με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί για ένα πιο ισχυρό «κύμα» καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών από σήμερα Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους  43 με 44 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, στους 41 με 42 στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45 με 46 βαθμούς Κελσίου.

Η Φθιώτιδα και η Στερεά Ελλάδα είναι μέσα στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες για τις επόμενες δυο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη.


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται και σήμερα Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι  θερμές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30° C κατά μέσο όρο.

Χθες Σάββατο ή υψηλότερη θερμοκρασία στη Φθιώτιδα καταγράφηκε στη Στυλίδα, όπου το θερμόμετρο έδειξε 42,9 βαθμούς Κελσίου (δείτε εδώ).

Μέχρι και την Παρασκευή ο καύσωνας, Δευτέρα και Τρίτη οι πιο δύσκολες μέρες, τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφερόμενος στο ισχυρό και μακράς διαρκείας κύμα καύσωνα.

Δείτε το βίντεο: