Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 10:42 Απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση της Φθιώτιδας

Σε εφαρμογή Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη φθιώτιδας για τις ημέρες που η κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή είναι στο «4», ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας των Δασαρχείων Λαμίας , Αταλάντης και Σπερχειάδας  από την 12η βραδινή της 2/8/2021 έως την 12η βραδινή της 3/8/2021.

Οι  Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας  των περιοχών αρμοδιότητας των Δασαρχείων Λαμίας , Αταλάντης, Σπερχειάδας , έχουν θέσει το προσωπικό και τα μέσα τους (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ κα) σε κατάσταση ΠΟΛΥ αυξημένης ετοιμότητας καθώς και την ετοιμότητά τους για την λήψη απόφασης και εφαρμογή του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού αν αυτό απαιτηθεί. Επίσης οι Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (κατηγορίας 3) επίσης έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας αλλά και για συνδρομή τους σε όμορους Δήμους.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις των ανωτέρω περιοχών βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για την διαθεσιμότητά τους για την οποιαδήποτε συνδρομή τους.

Οι φορείς διαχείρισης Ε.Δ. σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία της χωρικής τους αρμοδιότητας συνδράμουν στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η ΔΑΟΚ ΠΕ Φθιώτιδας και η ΔΔΥ ΠΕ Φθιώτιδας επίσης τίθενται σε κατάσταση πολύ αυξημένης ετοιμότητας προσωπικού και μέσων που διαθέτουν  σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους .

Διαβάστε: Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε μερική επιφυλακή σχεδόν όλη η Ελλάδα