Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρακάντζας: «Σε υψηλή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία αλλά χρειάζονται και οι πολίτες»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 13:43 Καρακάντζας: «Σε υψηλή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία αλλά χρειάζονται και οι πολίτες»

Μπάλσης: «Επικίνδυνο μίγμα για δασικές πυρκαγιές…» - Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού (Σ.Ο.Π.Π.)

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι που θα πνέουν σε περιοχές της Φθιώτιδας, προκάλεσαν την έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για την Πολιτική Προστασία στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλη σχεδόν η Φθιώτιδα και το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας Στερεάς είναι στην κατηγορία κινδύνου «4» (πλην Ευρυτανίας) για κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ως πιο ευαίσθητες περιοχές ότι είναι αυτές της Λαμίας, του Δήμου Λοκρών και της Σπερχειάδας - Μακρακώμης, ενώ ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση, σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων των ανωτέρω περιοχών.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, μέσω της έκτακτης σύγκλησης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), επιβεβαίωσε την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ζήτησε όμως τη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί ακραίες καταστάσεις από τις οποίες θα πρέπει να μάθουν να προφυλάσσονται.

Στην κάμερα του LamiaReport μίλησε, τόσο ο κ. Καρακάντζας, όσο και ο Περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, που έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο μίγμα συνθηκών που ευνοούν τις δασικές πυρκαγιές.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: