Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λογγίτσι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 09:35 Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λογγίτσι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μη ξεφύγει το μέτωπο προς κατοικημένη περιοχή.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/8) σε ορεινή και δύσβατη περιοχή πάνω από το χωριό Λογγίτσι στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες με τη συνδρομή κατοίκων και ανθρώπων του Δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας Στερεάς, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά πλέον να βρίσκεται σε ύφεση και το κυριότερο να μην απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Απροσδόκητος σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων και ο άνεμος που δε φυσούσε προς το χωριό, ωστόσο οι ισχυρές ριπές του βοήθησε στο να αναζωπυρώνονται εστίες λόγω και του ανάγλυφου του τοπίου που έχει πλούσια ύλη για να κάψει.

Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού Φθιώτιδας Πύραρχο Ανδρέα Μωράτη, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξακολουθεί να καίει σε δύσβατη περιοχή μακριά από σπίτια και περιουσίες. Ο κ. Μωράτης από το προηγούμενο 24ωρο βρέθηκε σε τρεις διαφορετικές πυρκαγιές σε «Κουρελέικα» Γαρδικίου, Καλύβια Λαμίας και Λογγίτσι και αναμένουμε το πόρισμα των ανακριτικών υπηρεσιών για τα αίτια των… μαζεμένων πυρκαγιών.

Με το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα Canadair επιχείρησαν ρίψεις στο Λογγίτσι σε σημεία που εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά και θα αξιολογηθεί στην πορεία αν θα χρειαστεί νέα βοήθεια από αέρος.

Στο σημείο ενεργεί τριψήφιος αριθμός πυροσβεστών, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  από τη Φθιώτιδα, Μαγνησία και Βοιωτία, ενώ συνολικά πέταξαν πάνω από την πυρκαγιά 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Σημαντική η συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.