Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το "Ευχαριστώ" της Δημάρχου Στυλίδας σε όσους βοήθησαν στη μεγάλη πυρκαγιά στο Λογγίτσι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 17:24 Το "Ευχαριστώ" της Δημάρχου Στυλίδας σε όσους βοήθησαν στη μεγάλη πυρκαγιά στο Λογγίτσι

Την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή προς όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεση της επικίνδυνης πυρκαγιάς στο Λογγίτσι Στυλίδας, κοινοποίησε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Σύμφωνα με την κα Στεργίου υπήρξε πολύ μεγάλη και συντονισμένη κινητοποίηση προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που κατέκαψαν 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η ευχαριστήρια επιστολή της κας Στεργίου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους των δημοτών, όλους όσους συμμετείχαν τόσο μέσω των εναέριων όσο και  των επίγειων μέσων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που απείλησε χθες την ορεινή περιοχή της Κοινότητας Λογγιτσίου του Δήμου Στυλίδας.

Η φωτιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και δυστυχώς έκαψε περίπου 2500 στρέμματα δασώδους έκτασης, δυσκόλεψε ιδιαίτερα τις πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω του δύσβατου της περιοχής, της έλλειψης προσβάσεων και των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των εναέριων και επίγειων δυνάμεων, των πεζοπόρων τμημάτων, μηχανημάτων και υδροφόρων οχημάτων του Δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας Στερεάς μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, κατάφερε να περιορίσει και τελικά να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Στρατηγό Συντονιστή Π.Σ. Στερεάς και Θεσσαλίας, στον Περιφερειάρχη Π.Σ Στερεάς, στο Διοικητή Π.Σ Νομού Φθιώτιδας, στο Διοικητή Π.Σ Λαμίας,  στο Διοικητή Κλιμακίου Π.Σ Στυλίδας, στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς και του  Δήμου Στυλίδας.

Ευχαριστώ θερμά τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Ψάρρη που συντόνισε και βοήθησε τις επίγειες δυνάμεις παραμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια  της επιχείρησης κατάσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς και τους Αντιδημάρχους Κωσταντίνο Χριστοδούλου, Παναγιώτη Γιαλικάρη και Χρήστο Αλεξίου για την στήριξη και συμβολή τους στην όλη προσπάθεια