Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας - Εκκενώνονται οικισμοί - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 18:50 Επικίνδυνη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας - Εκκενώνονται οικισμοί - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια - Καίγεται συμπαγές δάσος - Πάνε ενισχύσεις από Φθιώτιδα και Βοιωτία - Δείτε πως φαίνεται η τεράστια φωτιά από το Θεολόγο Φθιώτιδας.

Την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος, που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη, όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις, έδωσαν πριν από λίγο οι πυροσβέστες, μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.

Οι εντολές των πυροσβεστών έχουν προληπτικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και παραθεριστές που βρίσκονται εκεί.

Πριν από λίγο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς, είδαν τις φλόγες να περνούν τις πρώτες ζώνες άμυνας και να κατευθύνονται προς τους οικισμούς και γι’ αυτό έδωσαν την εντολή για εκκένωση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, καθώς κρίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

Οι φλόγες καταπίνουν συμπαγές δάσος, οι άνεμοι ισχυροί και οι συνθήκες είναι ιδανικές για την επέκταση της φωτιάς ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η κινητοποίηση των δυνάμεων που υπήρξε για τη φωτιά στα Κριεζά έφερε αποτέλεσμα καθώς, μέσα σε λίγα λεπτά, μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση και πλέον η φωτιά δεν εμπνέει κίνδυνο, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Όλες οι δυνάμεις αρχίζουν και συγκεντρώνονται στη Λίμνη της Εύβοιας, όπου η φωτιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Το κακό ειναι ότι παράλληλα υπάρχει και η μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση σε ότι αφορά τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δείτε στο βίντεο πως φαίνεται η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, από απέναντι, το Θεολόγο Φθιώτιδας.