Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 01:05 Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Στερεάς

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Αναβολή της 8ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ελέγχου της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021, στην περιοχή της Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Στο σημείο παραμένει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, στην ειδική κινητή μονάδα της Περιφέρειας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων, των υδροφόρων και των μηχανημάτων, για την κατάσβεση εστιών και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Υπενθυμίζεται, ότι εκκενώθηκαν αμέσως τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να  εκκενωθούν οι Κουρκουλοί και ο Δρυμώνας.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα. Παραμένουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην Πυροσβεστική στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, έχουν ήδη καταστραφεί περιουσίες και μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

»Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και με αυτή τη στόχευση διαμοιράσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην περιοχή. Θερμή παράκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής και όλων των σωμάτων ασφαλείας».

Αναβολή Περιφερειακού Συμβουλίου

Εντωμεταξύ κατ΄ εφαρμογή σχετικού άρθρου του κανονισμού συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ηλίας Σανίδας ενημέρωσε για την αναβολή της 8ης τακτικής συνεδρίασης του που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, μέχρι νεωτέρας,  λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης -Αγίας Άννας.