Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά στην Εύβοια - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 10:30 Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά στην Εύβοια - ΒΙΝΤΕΟ

Στη μάχη με τις φλόγες και τα εναέρια μέσα - Τεράστια καταστροφή στο πευκοδάσος της Λίμνης.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια με δύο ενεργά μέτωπα. Το ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και το άλλο προς Κουρκουλί και Σκεπαστή, στην ορεινή βόρεια Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα γης.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε το πρωί της ΤΥετάρτης ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Εύβοιας.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κάνοντας μια πρωτη εκτίμηση της κατάστασης.

Δείτε το βίντεο:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προκάλεσε νέα έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο δημοτικό κατάστημα Λίμνης, στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγ. Άννας και εθελοντών, προσπάθησαν όλη τη νύχτα να συγκρατήσουν την πυρκαγιά, η οποία μαίνεται σε τρία κύρια μέτωπα.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ αποφασίστηκε να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεταιη μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ακολούθως, με τη βελτίωση των ατμοσφαιρικών συνθηκών,δόθηκε η δυνατότητα ρίψεωνστα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Επιστρατεύθηκε επίσης και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – 200.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και του Δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.