Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα - Πάνω από τους 40 βαθμούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 08:30 Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα - Πάνω από τους 40 βαθμούς

Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα αρχίζουν πάλι τα δύσκολα.

Μια μικρή ανάσα από τις συνθήκες ακραίου καύσωνα αναμένεται να πάρουμε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από τους 40 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο κύριος Καλλιάνος επεσήμανε πως οι συνθήκες ακραίου καύσωνα θα εξακολουθήσουν και σήμερα Τετάρτη, οπότε και αναμένονται θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν και πάλι τους 45 βαθμούς.

Με ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, οπότε οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 36-37 βαθμούς (μέγιστες) στη χώρα - κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα - θα ενσκήψει νέος καύσωνας με μέγιστες 40-42 βαθμούς κελσίου. «Πρόκειται για μια φυσιολογική θερμή εισβολή του Αυγούστου» διευκρινίζει ο κ. Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος είχε κάνει λόγο την περασμένη εβδομάδα για ιστορικό καιρικό φαινόμενο, αναφορικά με τον παρατεταμένο καύσωνα που βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Άλλωστε, νωρίτερα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλη η χώρα θα βρίσκεται σε επίπεδο 5, εξαιρετικά υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, εξαιτίας του ακραίου καύσωνα.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περιορισμένη πτώση, παραμένοντας ωστόσο στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, μια τάση που θα διατηρηθεί και την Παρασκευή. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει την Πέμπτη ως και 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Οι μέγιστες τιμές αναμένεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς, σημαντικά χαμηλότερα από την θερμοκρασία που καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες.