Εύβοια: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Καίγονται σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 22:30 Εύβοια: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Καίγονται σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ

Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια, όπου μαίνεται η τεράστια φωτιά που έχει κατακάψει τα πάντα στο διάβα της…

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-“παντόφλα” “ΠΑΡΑΛΟΣ”.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού για να γλιτώσουν από την φωτιά στην Εύβοια που έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Δείτε βίντεο;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ευτυχώς κανείς από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Λιμενικό, πάντως, παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα.

Έως και αυτή τη στιγμή σκάφη του Λιμενικού περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν μέσα από τη θάλασσα είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνουν ανάγλυφα το γεγονός ότι οι φλόγες πλησιάζουν ολοταχώς τη θάλασσα.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο:

Το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια εκτείνεται σε μια περιοχή 30 χιλιομέτρων (!) ενώ νωρίτερα εγκλωβίστηκαν και κάποιοι πυροσβέστες, με τον Δήμαρχο Μαντουδίου, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, να απευθύνει σπαρακτική έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση! Καίγεται αυτή την στιγμή το 1/3 του δήμου! Τα μέσα είναι λιγοστά! Έχουν εκκενωθεί 10 χωριά και θα εκκενωθούν και άλλα»

«Είμαστε εγκλωβισμένοι στις Ροβιές! Δεν μπορούμε να γυρίσουμε. Βάλαμε σε ferry boat κατοίκους και τους στείλαμε να πάνε προς την Ιστιαία! Η φωτιά είναι μέσα στις Ροβιές. Έχουμε εκκενώσει την περιοχή.

Εμείς και η πυροσβεστική είμαστε εδώ, κάνουμε ότι μπορούμε. Και εθελοντές μαζί. Η κατάσταση είναι τραγική», είπε στο newsit.gr και ο Αργύρης Λιάσκος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαντουδίου-Λίμνης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση