Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Βγήκε η Απόφαση εκκαθάρισης - εντολή πληρωμής των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 21:36 Σταϊκούρας: Βγήκε η Απόφαση εκκαθάρισης - εντολή πληρωμής των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις

Βήμα - βήμα μέχρι την καταβολή των 24.793.816,89 ευρώ…

Νέο δελτίο τύπου από τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Στϊκούρα για την πορεία της καταβολής των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στα Καμένα Βούρλα.

Το επόμενο βήμα έγινε με την έκδοση της εκκαθάρισης–εντολής πληρωμής για τις εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων» στην Π.Ε. Φθιώτιδας, με υπογραφή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως το ποσό της σχετικής εντολής πληρωμής, αυτό των 24.793.816,89 ευρώ, είχε ήδη δεσμευτεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Τσακίρη, όπως είχε ανακοινωθεί παλαιότερα.

Ο συνολικός φάκελος – δικαιούχων και ποσών πληρωμής – θα κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προς διεκπεραίωση.

«Επαναλαμβάνω, για ακόμη μία φορά, ότι θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των τελευταίων πλέον βημάτων μέχρι τη καταβολή των ποσών στους δικαιούχους», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών, ως εποπτεύον Υπουργείο του Ταμείου, θα παρακολουθεί στενά τη σχετική διαδικασία, ώστε ο χρόνος αναμονής των δικαιούχων να είναι ο ελάχιστος δυνατός.