Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινη "κόλαση" στην Εύβοια: Χτυπούν καμπάνες στις Κεχριές - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 09:08 Πύρινη "κόλαση" στην Εύβοια: Χτυπούν καμπάνες στις Κεχριές - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε βίντεο με τις καμπάνες να χτυπούν για την εκκένωση του χωριού - Εκκενώθηκαν τα ξημερώματα οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά - Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη, εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Συνεχίζεται, με το πρώτο φως της μέρας, η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια. Στις 7:30 το πρωί άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά που καίει από προχθές, Τρίτη 3 Αυγούστου, κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό.

Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων. Στην περιοχή δεν έχει ακόμα σηκωθεί για ρίψεις νερού κάποιο πτητικό μέσο, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη, εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Δείτε βίντεο:

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς, δε, ξέσπασε στη Δάφνη, κοντά στις Ροβιές, σημείο που ξεκίνησε η πρώτη πυρκαγιά. 

«Δεν λάβαμε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία - Οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία» - Συγκλονιστική μαρτυρία

Δείτε βίντεο:



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Ευβοίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Δείτε βίντεο: