Πρόλαβαν πυρκαγιά στην παραλία Καινουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 15:38 Πρόλαβαν πυρκαγιά στην παραλία Καινουρίου (φωτογραφία αρχείου)

Σε επιφυλακή όλος ο Δήμος Καμένων Βούρλων που έχει πνιγεί από τον καπνό της Εύβοιας…

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) στην Κοινότητα Καινουρίου του Δήμου Καμένων Βούρλων, για πυρκαγιά στην παραλία του Νέου Θρονίου.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Κωνσταντίνου έφτασαν άμεσα στο σημείο και με τη βοήθεια της υδροφόρας του Δήμου, την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Όλες τις θερμές ώρες του 24ωρου άνθρωποι του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβέστες και Εθελοντές θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Δήμου για την παρακολούθηση ευαίσθητων περιοχών.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε στο LamiaReport ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης ότι εξαιτίας των καπνών που έρχονται από την απέναντι πλευρά του Β. Ευβοϊκού, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις αν ο καπνός που βλέπεις οφείλεται στην πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας ή πρόκειται για νέα πυρκαγιά στην περιοχή!

Για αυτό το λόγο οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα ενταθούν, ενώ και οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν ενημερώνοντας την πυροσβεστική στο «199» όταν δουν φωτιά.

* Κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων της Π.Υ. Λαμίας, είχαμε νωρίτερα στην περιοχή του περιφερειακού Λαμίας - Δομοκού στο ύψος του «ICE», χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σοβαρό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση