Λαμία: Επιβεβαιώθηκε επαναμόλυνση ατόμου που είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 17:59 Λαμία: Επιβεβαιώθηκε επαναμόλυνση ατόμου που είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στα rapid tests. Νεαρά άτομα τα περισσότερα μετά από διακοπές…

Νέα κρούσματα κορωνοϊού αποκάλυψαν οι δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο δήμο Λαμιέων την Πέμπτη 5 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα σε 514 δειγματοληψίες που έγιναν σε τρία σημεία, βρέθηκαν δέκα (10) θετικά, διαμορφώνοντας το ποσοστό θετικότητας πολύ κοντά στο 2%!

Εκτός όμως από το διψήφιο αριθμό κρουσμάτων οι δειγματοληψίες αποκάλυψαν την πρώτη στη Λαμία επιβεβαιωμένη επαναμόλυνση ατόμου που είχε νοσήσει παλαιότερα (άνω των 6 μηνών) από κορωνοϊό και είχε κάνει μάλιστα και μία δόση εμβολίου (όπως ανέφεραν οι πρώτες οδηγίες του ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για 18χρονο που επέστρεψε από ταξίδι στο εξωτερικό όπου είχε επαφή με κρούσμα. Διαπίστωσε ότι νοσούσε με self test και το επιβεβαίωσε με rapid στην οδό Φιλίας. Ευτυχώς το παιδί έχει ήπια συμπτώματα.

Στο συγκεκριμένο σημείο έγιναν συνολικά 203 τεστ και βρέθηκαν πέντε (5) θετικά (2,46%). Τα άλλα τέσσερα θετικά, αντιστοιχούν σε ακόμη μικρότερα άτομα και συγκεκριμένα, δύο μικρά αδέρφια που επέστρεψαν από διακοπές με ήπια συμπτώματα και αλλά δύο μικρά παιδιά (το ένα μωρό δυο ετών) μετά από ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα.

Ακόμη 179 δειγματοληψίες έγιναν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου βρέθηκαν τρία (3) θετικά (1,68%). Και εδώ βρέθηκε άτομο (ηλικιωμένο) θετικό στον κορωνοϊό που ήταν πλήρως εμβολιασμένο. Τα άλλα δύο περιστατικά αντιστοιχούν σε νεαρό άτομο μετά από διακοπές και ένα από ενδοοικογενειακή διασπορά.

Τέλος στο νέο σημείο δειγματοληψιών στα Γαλανέικα στο δημοτικό πάρκινγκ Αλύτρωτων Πατρίδων έγιναν 132 τεστ και βρέθηκαν δύο (2) θετικά (1,52%). Αντιστοιχούν σε άτομα με επαφή με κρούσμα εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Περιγράφοντας τα τελευταία αποτελέσματα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ξανά νόσησε άτομο από κορωνοϊό σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα τα άτομα που έχουν νοσήσει ή εκτεθεί στον ιό και έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 6 μηνών για να θεωρηθούν πως έχουν πλήρη άνοσοεπάρκεια πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με δυο δόσεις. Αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα επαναμόλυνσης, όπως συνέβη με τον 18χρονο Λαμιώτη».

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 6 Αυγούστου

-Πλατεία Ελευθερίας

  09:00’-13:00’

-Γαλανέικα (ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ δειγματοληψίας-Δημοτικό πάρκινγκ-Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής-αυτοκίνητα και πεζοί)

  09:30’-16:30’

-Οδός Φιλίας

  10:30’-14:30’

Σάββατο 7 Αυγούστου

-Γαλανέικα (ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ δειγματοληψίας-Δημοτικό πάρκινγκ-Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής-αυτοκίνητα και πεζοί)

 09:30’-16:30’

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση