Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GR-Alert: Επείγουσα ειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 21:46 GR-Alert: Επείγουσα ειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς

Εστάλη από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους πολίτες της Επικράτειας εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε ότι για την Παρασκευή 6 Αυγούστου υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Φθιώτιδα και οι περισσότεροι νομοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από την περιγραφή της κατάστασης στις πυρκαγιές της χώρας, προειδοποίησε για την αυριανή επικινδυνότητα, σημειώνοντας όπως νωρίτερα και ο πρωθυπουργός, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Το μήνυμα που εστάλη σε όλους τους πολίτες:

«GR-ALERT

Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς. Extreme danger for fιres in the next days. Avoid any actions that may cause α fιre. Access to forests and forested areas is prohibited. Avoid unnecessary travel. If you see smoke or fire in your area, call the Fire Department immediately at 199»

Ο χάρτης επικινδυνότητας: