Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάνης Σπανός: «Παλεύουμε για όγδοη ημέρα με τις φλόγες. Να μην χαθεί άλλος χρόνος»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 23:31 Φάνης Σπανός: «Παλεύουμε για όγδοη ημέρα με τις φλόγες. Να μην χαθεί άλλος χρόνος»

Συνεχίζεται για όγδοη ημέρα η πυρκαγιά στην Π.Ε. Εύβοιας. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το μέτωπο που εκτείνεται από το Ασμήνιο και την Αβγαριά, ως τη Γαλατσώνα Ιστιαίας και την Παναγία Ντινιούς, ενώ οι φλόγες μαίνονται και στα Ελληνικά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είναι και σήμερα στην περιοχή, όπως και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Με 65 υδροφόρες και 61 χωματουργικά μηχανήματα είναι στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων και του Δήμου, αλλά και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

«Παλεύουμε για όγδοη ημέρα με τις φλόγες και βλέπουμε τα μέτωπα να περιορίζονται, παραμένοντας όμως επικίνδυνα. Όσο μας συγκινεί η ενεργοποίηση των κατοίκων και των εθελοντών που πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες, τόσο μας “μαυρίζουν” οι καταστάσεις που οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

»Η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να μείνουν όλες οι δυνάμεις ενεργές ώστε να μην ξεφύγει πάλι η πυρκαγιά. Πρέπει σήμερα να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον πύρινο όλεθρο, που καταστρέφει τον τόπο και τις ψυχές μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.